Hanschmidt: prahileping on konfidentsiaalne

Rainer Saad 21. juuli 2014, 11:08

Tallinki finantsosakonna juhataja Harri Hanschmidt ütles, et Silja Europa prahileping on konfidentsiaalne ning sellest tulenevate ümberkorralduste tõttu pole praegu ühelegi töötajale veel koondamisteadet kätte antud.

„Prahileping on konfidentsiaalne, muudatuse eesmärgiks on parandada kontserni tegevuse efektiivsust ja kasumlikkust. Silja Europa tegevuskulud on seoses laeva vanuse ja 2015. aastast kehtima hakkavate uute nõuetega kütusele suuremad kui uuemal Baltic Queenil,” kommenteeris Hanschmidt täna avaldatud Tallinki börsiteadet, millega prahitakse reisilaev Silja Europa alates selle aasta augustist Austraaliasse.

Sellest tulenevalt toimub Tallinki liinidel ka ümberpaigutamisi ning see toob endaga kaasa töötajate arvu vähenemise. „Töötajate arv väheneb vastavalt vajadusele. Hetkel ei ole ühelegi töötajale koondamisteadet kätte antud, kuna hindame võimalusi, kus oleks töötajaid võimalik rakendada ja millised on üldse vajadused seoses erinevate laevade rakendamisega erinevatel liinidel,” ütles Hanschmidt.

Täna teatas AS Tallink Grupp, et prahib reisilaeva Silja Europa augustis Austraalia ettevõttele Bridgemans Services Ltd. Sellega seoses väheneb ka töötajate arv ning töötajate ametiühingutega on alustatud läbirääkimisi.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2014, 13:55
Otsi:

Ava täpsem otsing