Tootmine odavneb

21. juuli 2014, 08:21

Hinnalangus elektroonikaseadmete ja toiduainete tootmises, teisalt hinnatõus kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises on viinud tööstustootmise miinusesse.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga -0,2% ja võrreldes eelmise aasta juuniga -3,1%, teatas statistikaamet.

2013. aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta juunis võrreldes maiga 0,4% ja võrreldes 2013. aasta juuniga -1,9%. Eelmise kuuga võrreldes tõusid juunis keskmisest enam naftasaaduste, puidu, puittoodete ja metalli hinnad, samas langesid jookide, elektrienergia, tekstiiltoodete ja toiduainete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta juunis võrreldes maiga 0,1% ja võrreldes 2013. aasta juuniga -1,2%. Eelmise kuuga võrreldes tõusid juunis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja metalli hinnad, samas langesid keskmisest enam põllumajandussaaduste, nahast toodete ja ehitusmaterjalide hinnad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. July 2014, 15:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing