NATO usub, et Vene sõjavägi võib tungida Ukrainasse

1321-aripaev 11. august 2014, 18:17

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmusseni ütles täna intervjuus Reutersile, et Venemaa sõjalise sekkumise tõenäosus Ukrainasse on suur. Samuti ei näe ta alliansi juhina märke Vene vägede taganemisest Ukraina piirilt.

„Näeme venelasi loomas ettekäändeid, et korraldada operatsioon humanitaarabi sildi all,“ selgitas Rasmussen ning lisas, et samuti on märgata Venemaa vägede arvu suurenemist, mida saaks Ukrainas sellise ebaseadusliku operatsiooni puhul kasutada.

Juba eelmisel nädalal hoiatas Poola välisminister Radoslaw Sikorski, et Venemaa sissetung Ukrainasse võib toimuda rahuvalvemissiooni maskeeringus.

„Kahjuks on Venemaa taastanud Ukraina piiril lahinguvalmiduse enam kui tosina pataljoni suuruse väeüksusega," ütles Poola välisminister Radoslaw Sikorski eelmisel nädalal TVN24 BiS telekanalile. "Seal on väga palju varustust. Sellist asja tehakse reeglina siis, kui tahetakse survet avaldada või plaanitakse sissetungi," vahendas agentuur Bloomberg.

Nädalavahetusel levis kuuldus, et Venemaa üritas tekitada Ukrainasse nn humanitaarkoridori, mille varjus riiki väed sisse tuua.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2014, 18:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing