25. august 2014 kell 7:32

EfTEN Kinnisvarafond tegi Riias hiigeltehingu

EfTEN Kinnisvarafond omandas Riias 20 miljoni euro eest äri- ja tööstuspargi Nordic Technology Park. Tegu on tänavu ühe suurima kinnisvaratehinguga Lätis, teatas ettevõte.

Tehingu tulemusel lisandus EfTENi kinnisvaraportfelli 45 000 ruutmeetrit kontori- ja tööstuspinda, mis on kaetud 68 üürnikuga. Objekti suurim trump on asukoht – Riia kesklinnas, lennujaama ja sadama läheduses.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegu sel aastal seni Läti ühe suurema ühekordse kinnisvarainvesteeringuga. „EfTEN on seadnud eesmärgiks investeeringute suurendamise teistes Balti riikides," märkis Arakas. Tehingut finantseerib SEB Läti.

EfTEN Capitali investeeringuid Lätis haldab EfTEN Capital SIA, mis on Newcom SIA ja AS EfTEN Capitali tütarfirma. SIA Newcomi omanik on Läti edukas kinnisvaraärimees Viktors Savins. Ettevõte tegutseb alates 2013. aasta aprillist. EfTEN Capital SIA valitsemise alla kuulub Lätis neli objekti.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on 24 objekti Eestis ja Lätis. EfTEN Capital AS on samal aastal asutatud varavalitsemise ettevõte.

EfTEN Kinnisvarafond AS konsolideeritud müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes esimesel poolaastal 4,2 miljonilt eurolt 6,4 miljoni euroni ning puhaskasum 2,3 miljonilt eurolt 7,5 miljoni euroni. EfTEN Kinnisvarafond on bilansimahult suurim ainult Balti riikidele keskendunud ärikinnisvara fond. Kontserni varade maht on tehingu järgselt 200 miljonit eurot.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum