• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestil taas maailma parim maksusüsteem

  OECD riikidest on Eestil parim maksusüsteemFoto: Panthermedia/Scanpix

  Sel nädalal avaldab Tax Foundation oma iga-aastase rahvusvahelise maksude konkurentsivõime indeksi, kus Eesti troonib jälle esikohal, vahendab Wall Street Journal.

  "Tänavuses indeksis naudib esikohta jälle Eesti," seisab Wall Street Journali uudises, kus kirjeldatakse põgusalt, et Eestis on ühtlane 20protsendine tulumaks nii füüsilisele kui ka juriidilisele isikule, kusjuures isiklikku dividenditulu ei maksustata.
  Eesti järel teisel kohal on Uus-Meremaa, mis on kärpinud oma makse füüsilistele ja juriidilistele isikutele ega küsi näiteks palgalt maksu. Uus-Meremaa on üks vähestest riikidest koos Islandi ja Lõuna-Koreaga, mis on oma maksusüsteeme reforminud, et muutuda konkurentsivõimelisemaks. 
  Uudis algab aga üsna mustades värvides, viitega sellele, et USAs on möödas järjekordne aeglase majanduskasvuga aasta, millega ei ole kuidagi lähemale jõutud sealse maksusüsteemi reformimisele. Nimelt paikneb USA indeksis, kus vaadatakse kõigi 34 OECD liikmesriigi maksusüsteemi, 32. kohal.
  Väljaanne kirjutab, et hoolimata Obama püüetest kolivad USA ettevõtted endiselt oma peakontoreid mujale. Hiljutised maailma riikide kohta koostatud edetabelid näitavad, kui halvasti kohtleb Washingon neid, kes on veel Ühendriikidesse jäänud.
  Indeks mõõdab paljusid faktoreid, mis näitavad, kui sõbralikult suhtub valitsus ettevõtetesse ja investoritesse, sealhulgas vaadatakse maksude hulka ja maksureeglite keerukust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.