• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brexit võib kujuneda oodatust pikemaks

  Suurbritannia lippFoto: epa

  Kuigi näiliselt tahavad Briti ministrid Suurbritannia Euroopa Liidust võimalikult kiiresti välja viia, võivad tippametnike omavahelised lahkhelid seda takistada, vahendab Reuters.

  Nii rääkisid ministrite omavaheliste läbirääkimistega kursis olevad ametnikud väljaandele Sunday Times. Selgub, et Briti valitsuses on omavahelised lahkhelid nõnda suured, et enne 2017. aastat mingit Brexiti käimalükkamist ei toimu. See tähendaks, et Suurbritannia peaks liidust välja astuma 2019. aastal.
  “Neil pole taristut kõigi nende inimeste jaoks, keda oleks vaja palgata. Nad ütlevad, et neil pole veel kindlaid küsimusigi, mida küsida, kui läheb Euroopaga läbirääkimiste pidamiseks,” jätkas ametnik. Sunday Timesi andmeil on uude institutsiooni vaja palgata vähemalt 250 inimest, ent seni on vähem kui pooled ametikohad täidetud.
  Briti peaministri Theresa May pressiesindaja teatas nimetatud kuuldusi kommenteerides, et Briti valitsuse eesmärk on teostada rahva tahet ning Suurbritannia edukalt Euroopa Liidust välja viia. Samuti rõhutas ta, et britid on juba loonud vastavad institutsioonid, et lahkumisprotsess käima lükata.
  Euroopa Liidu riikide liidrid on seni näidanud välja üsna karmikäelist lähenemist Brexiti asjus ning tahavad, et brittidega asi võimalikult kiiresti ühele poole saaks. Selgub aga, et kulisside taga sahistatakse, kuidas üha enam hakatakse mõistma, et kaks aastat on liiga lühike periood, et britid Euroopa Liidust edukalt lahkuda võiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.