• Jaga lugu:

  Enn Veskimägi rikaste TOPist: idudelt pole midagi õppida

  Mööblitootja Standard suuromanik Enn Veskimägi on rikaste edetabelis idufirmade loojate kõrval uus tulija.

  Viimastel aastatel rikaste edetabelist välja jäänud Enn Veskimägi leidis oma tee sinna tagasi. 8,6 miljoni euroga jõudis mööblitootja Standardi suuromanik Äripäeva Rikaste TOPis 348. kohale. Viimasel paaril aastal jõudsalt kasvanud mööblitootja juht ja suuromanik leiab, et tööstused on riigile kasulikumad kui idufirmad ja nende edulugudest tema midagi ei õpiks.
  Vaata värsket Rikaste TOPi siit.
  Järgneb intervjuu Enn Veskimägiga:
  Mida arvate sellest, et idufirmad jõuavad Rikaste TOPi ja on ka esikohad ära napsanud?
  Ütlen ausalt, et need TOPid väga ei mõjuta minu arusaamist nendest. Kuid palju on samal ajal idufirmasid, kus on antud toetuseid ja millest pole midagi asja saanud. Minu jaoks on see natuke selline valdkond, millest ma võib-olla ei saa kõige paremini aru. Kui me võtame selle Transferwise'i, kelle kahjum on suurem kui käive, kuidas ma peaksin neisse suhtuma? Ma ei oska isegi seisukohta võtta. Ja ometi tuuakse neid igal pool eeskujuks.

  Rikaste TOPi edukaim idufirma Transferwise maksis tänavu teises kvartalis riiklikke makse 1 136 163 eurot ja tööjõumakse 1 216 757 eurot.

  Mööblitootja Standard maksis riiklikke makse teises kvartalis 434 802 eurot ja tööjõumakse 443 196 eurot.

   

  Kas te ise näete midagi, mida idufirmadelt võib-olla üle võtta?
  Ei näe. Ma pigem tahaks seda näha, et Eestis tuleks mingisugune poliitiline otsus mitte niivõrd palju toetada ja aidata idufirmasid, aga aidata tööstust jalule. Sest tööstus – need on töökohad, need on maksud. Idufirmad – need müüakse kuskile maha ja riik ei saa sealt mitte midagi.
  Aga nii mõnigi idufirma maksab sama palju makse kui tööstus.
  Küsige seda maksuametist, ma ei usu sellesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.