Enn Veskimägi rikaste TOPist: idudelt pole midagi õppida

30. september 2016, 11:45
Standard suuromanik Enn Veskimägi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160930/NEWS/160929638/AR/0/AR-160929638.jpg

Mööblitootja Standard suuromanik Enn Veskimägi on rikaste edetabelis idufirmade loojate kõrval uus tulija.

Viimastel aastatel rikaste edetabelist välja jäänud Enn Veskimägi leidis oma tee sinna tagasi. 8,6 miljoni euroga jõudis mööblitootja Standardi suuromanik Äripäeva Rikaste TOPis 348. kohale. Viimasel paaril aastal jõudsalt kasvanud mööblitootja juht ja suuromanik leiab, et tööstused on riigile kasulikumad kui idufirmad ja nende edulugudest tema midagi ei õpiks.

Vaata värsket Rikaste TOPi siit.

Järgneb intervjuu Enn Veskimägiga:

Mida arvate sellest, et idufirmad jõuavad Rikaste TOPi ja on ka esikohad ära napsanud?

Ütlen ausalt, et need TOPid väga ei mõjuta minu arusaamist nendest. Kuid palju on samal ajal idufirmasid, kus on antud toetuseid ja millest pole midagi asja saanud. Minu jaoks on see natuke selline valdkond, millest ma võib-olla ei saa kõige paremini aru. Kui me võtame selle Transferwise'i, kelle kahjum on suurem kui käive, kuidas ma peaksin neisse suhtuma? Ma ei oska isegi seisukohta võtta. Ja ometi tuuakse neid igal pool eeskujuks.

Kas te ise näete midagi, mida idufirmadelt võib-olla üle võtta?

Ei näe. Ma pigem tahaks seda näha, et Eestis tuleks mingisugune poliitiline otsus mitte niivõrd palju toetada ja aidata idufirmasid, aga aidata tööstust jalule. Sest tööstus – need on töökohad, need on maksud. Idufirmad – need müüakse kuskile maha ja riik ei saa sealt mitte midagi.

Aga nii mõnigi idufirma maksab sama palju makse kui tööstus.

Küsige seda maksuametist, ma ei usu sellesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2016, 11:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing