• Jaga lugu:

  Trasberg: Reformierakond kasutas Eesti Panka oma huvides

  Viktor TrasbergFoto: Väinu Rozental, Äripäev

  Tartu ülikooli dotsent ja endine Keskerakonna riigikogu fraktsiooni nõunik Viktor Trasbergi hinnangul ületas Eesti Pank oma volitusi ning selle usaldusväärsus ja sõltumatus on kannatada saanud.

  Oma Vikerraadio kommentaaris toob Trasberg välja, kuidas Eesti Pank osales ühe partei (Reformierakonna) ja ettevõtjate lobigrupi töös ning aitas nende seisukohti kujundada, mis on tema hinnangul lubamatu. Trasberg peab silmas Taavi Rõivase kokku kutsutud ja Erkki Raasukese juhitud töögruppi, mis käis peaministri lahkumise eel välja 80 ettepanekut Eesti majanduse elavdamiseks.
  „On loomupärane, et ettevõtjate lobitegevuse eesmärk on küsida riigi käest rohkem odavaid välistöötajaid ja maksude alandamist. Aga kuna tegemist on ühe erakonna kokku kutsutud töörühmaga, tekib küsimus, mida tegi selles seltskonnas Eesti Pank,“ rääkis Trasberg.
  „Seadusest tulenevalt on Eesti Pank sõltumatu nii valitsusasutustest kui ka äriühingutest. Eesti Pank ei kooskõlasta oma seisukohti ei poliitikute ega ärimeestega; selle seisukohad peavad olema selgelt eristatavad ning Eesti Panga reputatsiooni ei saa kasutada kitsastes, ühe poliitilise erakonna huvides,“ ütles Trasberg ja lisas, et antud juhul on see kõik juhtunud.
  „Eesti Panga osalemine töörühmas tähendab, et kõik raportisse kirjapandu on ka Eesti Panga ametlik seisukoht, kuigi tegelikult võib teksti taga olla hoopis partei või kitsas äriettevõtte huvi. Vaikimisi peab Eesti Pank olema nõus ka nende seisukohtadega, milles ta põhimõtteliselt ei saa olla asjatundja.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.