Haapsalu ettevõtja massaaživoodi kompab India turgu

Haapsalu ettevõtja vibroakustilist massaaživoodit tutvustatakse India turul.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 18 jaanuar 2017

Haapsalu ärimehe Priit Aigro firma SMARTdo OÜ sõlmis detsembris lepingu India tervisetehnoloogia keskusega, mis hakkab sealsel 1,23miljardilisel hiigelturul reklaamima eestlaste vibroakustilist massaaživoodit.

Voodi on välja töötatud TERE kompetentsikeskuses, mis on Tallinna ülikooli, selle Haapsalu kolledži, Haapsalu linna ja taastusravihaigla ja valdkonna ettevõtete ühisprojekt, kirjutas Lääne Elu. Voodi tööstusdisainilahenduse autorid on Arvo Pärenson, Raivo Hein ja Taavet Pärenson. Aigro rääkis väljaandele, et suurem osa voodi detaile tehakse Haapsalu ettevõtetes ja Haapsalus pannakse voodid ka kokku.

SMARTdo meeskond võitis sTARTUp Biotech 2016 meditsiini-iduettevõtete konkursi, mille korraldas Tartu Biotehnoloogia Park. Aigro sõnul on pool aastat tehtud tutvustus- ja arendustööd, kuid kasutuses on 10 000eurone seade praegu vaid Värska sanatooriumis. Veel üks seade on ettevõttel demoüritusteks, kuni kümne voodi osad on laos ootamas.

Loe lähemalt Lääne Elust.

Hetkel kuum