Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Pull viib lihakunsti uuele tasemele

    Nagu nimigi viitab, on Pull eelkõige liharestoran, kuid maitsva kõhutäie saavad seal kalasõbrad ja veganidki.

    Punktid: 28/30Toit-jook: 9Teenindus: 9Interjöör: 10

    Aadress: Rotermanni 2, TallinnTelefon: 5382 5000Avatud: E–R 11–23, R–L 11–24, P 12–20Pearoogade hinnavahemik: 11-29, + lisand 3-5 eurot

    www.pull.ee

    Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest

    Mõnevõrra ülekohtune on jagada söögikohti liha- ja kalarestoranideks – see tõmbab piirid, millest araverelisemad üle ei söanda astuda. Pullis saavad söönuks ka kalasõbrad ja veganid, aga eelkõige keskendub Pull lihale, eriti veiselihale. Kohal on samuti kana, siga, talleke, lammas ja isegi põder ja karu. Viimasest pakub Pull kõige magusamat osa, karukäppa, lisandiks metsaseened ja -marjad. Eriliselt priske hind teeb sellele haruldasele roale muidugi karuteene, kuid eks ta rohkem eksootikaks kui kõhutäiteks ongi.
    Metselajatest on taldrikule toodud ka põder ja seda õige haruldasel moel, nimelt põdrakaapena: toores kaabitud põdrafilee, marineeritud kurk, sibul, Dijoni sinep. Jõulist metsloomamaitset toetatakse lisanditega just nii palju kui vaja, jättes liha solistiks. Tulemuseks oli ülimalt maitsev roog, mida niipea ei unusta.

    Mitte ainult menüüga, vaid kogu restoraniga on keskmisest tublisti rohkem vaeva nähtud.

    Heidi Vihma,
    toidukriitik
    Ribi oli täiuslik
    Pearoogadest tegin valiku lihaveise laagerdatud marmorribi kasuks. Esiteks sellepärast, et lihalaagerduskunst on meil alles lapsekingades ja kus seda vähegi üritatakse välja mängida, võib arvata, et tegemist on asjatundjatega. Teiseks aga sellepärast, et veiseribi on küpsetamise koha pealt märksa nõudlikum kui filee ja vähe on kohti, kes seda üldse söandavad menüüsse võtta.
    Pulli ribi oli täistabamus, kui toidutekst sellist kujundit üldse välja kannatab: ribile omaselt eri tekstuuriga lihad olid mõnusalt ühtaegu pehmed, kuid mõnest kohast ka kergelt krõbedad, lisaks mõõdukas annus ehedat suitsumekki.
    Taldrik tühi, läksin leti juurde uurima, kus sellist imelist liha küpsetatakse ja kokk oli varmalt valmis koldeid demonstreerima – oli, mida vaadata. Üle leti köögi poole küünitades tundsin, et nüüd on vist ka minu grillimisega algust tehtud, sest lett oli tuline. Aga ei, nagu kokk selgitas, tuli kuumus hoopiski lampidest, mille alla toit välja pannakse, et see teekonnal köögist lauani ei jahtuks. Kuumust hoiavad ka massiivsed serveerimisalused, nii et rahumeeli võis toidu vahele juttu ajada ja veini libistada ilma, et toit ära jahtuks.
    Restorani Pull loojad ja omanikud on kolm meest, keda võib pidada Eesti parimateks lihatundjateks ja -meistriteks: Enn Tobreluts, Hanno Kuul ja Andres Tuule. Meeste oskused ja pühendumus ei piirdu ainult menüü kokkupaneku ja oskusliku lihaküpsetamisega, vaid väljenduvad ka külalislahkuses. Külastaja on oodatud, teda märgatakse kohe, teenindus on professionaalne ja seejuures ei lähe teenindajas ka inimlikkus kaduma.
    Feministidele meeldiks ka
    Jõulist, paekivile ja metallile keskendunud sisekujundust tasakaalustab küünlatuli, nii et üleliia karm pole see koht ka õrnema soo jaoks. Naised ongi Pullis meestega võrdsed, mida ei saa öelda enamiku meie restoranide kohta: vaatamata sellele, et arvet küsin mina, pannakse see viiel korral kümnest minu meessoost lauakaaslase ette, neljal korral ebamääraselt kuhugi keset lauda ja vaid üks kord kümnest ulatatakse see mulle, kes ma olen seda palunud. Pullis juhtuski olema see üks kord kümnest.
  • Hetkel kuum
Ain Kivisaar: kolm soovitust uuele linnavõimule
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA turuindeksid lõpetasid nädala korraliku tõusuga
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Uus tehnoloogia hirmutab? Madalal rippuvad digiõunad toovad kiire võidu
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.