Äripäev • 8. veebruar 2017 kell 7:05

Tuludeklaratsioone saab eelvaadata

Algab tulude deklareerimise hooaeg.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Kolmapäevast reedeni saab maksu- ja tolliameti veebikeskkonnas tutvuda eeltäidetud tuludeklaratsiooni andmetega.

Sel aastal tuleb tähele panna, et enam ei saa maha arvata mootorratta ja -sõiduki (A- ja B-kategooria) juhilubade koolituskulusid ning täiskasvanute huvihariduse kulusid. Laenuintresside andmeid saab jätkuvalt oma eeltäidetud tuludeklaratsiooni jaoks edastada elektrooniliselt läbi internetipankade. Täiendavat infot intresside kohta saab klient oma pangast.

Seoses madalapalgalistele tehtavate tagasimaksetega võib sel aastal tuludeklaratsiooni esitamine puudutada ka neid, kes varem tuludeklaratsiooni ei ole esitanud - seetõttu peaksid need, kes möödunud aastal töötasid vähemalt kuus kuud täiskohaga ja said alla 7817 euro tulu, kontrollima, et nende eest tasutud tulumaksu andmed oleksid maksuametil olemas.

Tulude deklareerimine algab 15. veebruarist.

Hetkel kuum