Äripäev • 27. juuni 2017 kell 7:30

Tallinna Sadam sai neli pakkumist aktsiamüügi korraldamiseks

Tallinna Sadama juhatuse liige Marko Raid  Foto: Andres Haabu

Tallinna Sadam sai neli pakkumist aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) korraldamiseks, valiku loodab riigifirma teha lähima paari nädala jooksul.

Ettevõtte finantsjuht ja juhatuse liige Marko Raid ütles ERRile, et kõik neli on rahvusvaheliste meeskondadega ehk igas pakkumuses on esindatud nii Eesti kui ka rahvusvahelised eksperdid. Neljast kolm on kahe või rohkem pakkujaga ühispakkumused. Kaks pakkumust on teinud rahvusvaheliselt tuntud finantsnõustajad ja kaks valdavalt IPO korraldamisele ning omakapitali kaasamisele spetsialiseerunud pakkujad.

Pakkumuste hindu ta ei avaldanud, sest need on konfidentsiaalsed.

"Üritame oma valiku teha paari nädala jooksul, kohtume parimate kandidaatidega, et vajadusel täpsustada pakkumuste detaile," ütles Raid.

Mai viimasel päeval andis Tallinna Sadama nõukogu juhatusele nõusoleku alustada ettevalmistustega aktsiate börsile noteerimiseks. Esimese sammuna korraldaski ettevõte avalik hanke IPO protsessi sõltumatu finantsnõustaja kaasamiseks.

Ettevõtte eesmärk on noteerida aktsiad Nasdaq Tallinn börsil hiljemalt 2018. aasta I poolaasta lõpuks. ASi Tallinna Sadam kuni 30% aktsiate avalik noteerimine on kokku lepitud valitsuse koalitsioonilepingus.

Hetkel kuum