Märt Belkin • 20. september 2017 kell 7:04

TransferWise müüb esimest korda aktsiaid

TransferWise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus  Foto: Andras Kralla

Maksevahendaja Transferwise’i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann müüvad SkyNewsi andmetel ettevõtte järgmises rahastusvoorus esimest korda firma aktsiaid.

Nii Hinrikus kui ka Käärmann hõivasid Äripäeva Rikaste TOPis kaks esimest kohta. Muutused algasid juba juulis, kui seni TransferWise'i tegevjuhina töötanud Taavet Hinrikus andis ameti üle äripartner Kristo Käärmannile.

SkyNewsi teatel müüvad Hinrikus ja Käärmann väikese osaluse ja teenivad sellest miljoneid. Kogu TransferWise’i väärtus peaks praegu kokku aetava rahastuvooru järel ulatuma 1,6 miljardi dollarini. Arvatakse, et kahe peale kokku kuulub Hinrikusele ja Käärmannile umbes 40% TransferWise’ist.

Asjaga kursis olevatele allikatele viidates kirjutas SkyNews, et uutel investoritel on maksefirma vastu suur huvi ning seetõttu lubab firma varajastel investoritel, asutajatel ning enam kui kolm aastat ettevõttes töötanud inimestel müüa kuni 20% neile kuuluvast osalusest.

Praegune voor peaks lõpule jõudma järgmise kolme nädala jooksul. Kuulduste järgi liitub TransferWise’i omanikeringiga selle raames ka Silicon Valley üks tuntumaid investeerimisfonde IVP, mis on raha pannud näiteks Snapchati omanikfirmasse, Twitterisse ja Netflixi.

Arvatakse, et IVP investeerib TransferWise’i kümneid miljoneid, ent ühes nendega liitub omanikeringiga veel investoreid. SkyNews on varem kirjutanud, et ühe allika sõnul tahetakse praeguse vooruga kokku saada umbes 60 miljonit lisadollarit.

Hetkel kuum