Äripäev • 25. oktoober 2017 kell 6:42

Eesti juurtega investor sattus ahistamisskandaali

Steve Jürvetson  Foto: Bloomberg

USA meedia kirjutab, kuidas Silicon Valleys on avalikuks tulnud järjekordne seksuaalse ahistamise süüdistus, mis sedakorda puudutab Tesla ja SpaceExi juhatuse liiget, Eesti juurtega Steve Jürvetsoni.

Riskikapitalifirma DFJ, mis on investeerinud Elon Muski ettevõtetesse, teatas, et uurib asutajaliikme Jürvetsoni aadressil tehtud seksuaalse ahistamise süüdistusi, vahendab Bloomberg. DFJ esindaja Carol Wentworthi teatel pole pole riskikapitalifirma saanud ametlikku teadet, et Jürvetsoni või teisi investoreid milleski süüdistatakse.

Jürvetson on Elon Muski hea sõber ja juhatuse liige Muski firmades Tesla Inc. ja Space Exploration Technologies Corp.

Viimastel kuudel on ahistamissüüdistusi saanud mitu Silicon Valleys tegutsevat juhti ja riskiinvestorit. Näiteks pani süüdistuste tõttu ameti maha idufirmade kiirendi 500 Startupsi kaasasutaja Dave McClure. Nimetatud kiirendis on osalenud ka Eesti idufirmad Results On Air ja Clanbeat.

Hetkel kuum