Äripäev • 20. november 2017 kell 6:35

Vastne keskerakondlane saab riigilt 400 000 eurot toetust

Mihkel Undrest  Foto: Dmitri Gerassimov

Enne kohalikke valimisi Keskerakonda astunudja 290 häälega Saaremaa valla volikokku valitud Mihkel Undresti firma Mõntu sadam saab riigieelarvest 400 000 eurot “toetust sadama süvendamiseks”, kirjutas Saarte Hääl.

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda kinnitas väljaandele, et Mõntu sadam on Saaremaale väga oluline. “Sadama süvendamine ja korrastamine on eelduseks, et Saaremaa vald saaks pidada läbirääkimisi Ventspilsi linnaga liini taaskäivitamiseks,” lausus Ruuda.

“Pläma!” ütles selle peale riigikogu liige, endine rahandusminister Jürgen Ligi. Tema sõnul ei vasta selline rahaeraldus riigirahanduse põhimõtetele ega reeglitele. “Aga on täiesti reeglipärane selle poolest, et Keskerakonna mõte on alati oma liikmete toetamine ja häälte ostmine maksumaksja raha eest,” märkis Ligi. “Pidevad avaliku raha laevad ühte nii tühja sadamasse vähemalt näeb välja nagu korruptsioon. Kui Mõntu tõesti riiklikult oluline on ja eraomanik teda majandada ei suuda, peaks riik tegema ostupakkumise, aga ta pole seda,” tähendas Ligi.

Võimaliku Läti-suunalise laevaliikluse alustamise asjus tehakse praegu uuringut, mille tulemused selguvad kuu aja pärast, kirjutas Saarte Hääl.

Mihkel Undrest, kes on ka Saaremaa valla ehitus- ja keskkonnakomisjoni esimees, ütles Saarte Häälele, et ei ole kindel, kas 400 000 on tulemas, kuid on lubatud abi Ventspilsi liini jaoks. “On konkreetselt selle liiniga seonduvad asjad plaanis, sealhulgas ka süvendamine. Süvendamine on kallis töö,” kinnitas Undrest. Praegu on sadam viis meetrit sügav. “Aga ka uus aparell on vaja teha. Praegu on lihtsalt betoonkai. Tuleb teha selline, et saab tõsta vastavalt praamile, nagu on Kuivastus ja Virtsus,” selgitas Undrest. Ta kinnitas, et on optimist. “Täna on Saaremaa suur vald kindlasti nõus toetama omalt poolt seda liini rahaga. See raha ei ole nii suur,” osutas ta.

Hetkel kuum