Äripäev • 10. jaanuar • 1 min
Jaga lugu:

Aasta lõpp läks Eesti Raudteel tõusvas joones

Raudtee.
Raudtee.  Foto: Raul Mee

Kaubaveo maht Eesti Raudtee infrastruktuuril ulatus 2017. aastal 12,4 mln tonnini, mis võrreldes 2016. aastaga oli 1% madalam tulemus. Raudtee-ettevõtte teatel lõppes aasta neile aga positiivsel noodil, sest detsembris veeti kaupa 1,34 miljonit tonni, mida on 14,7% enam kui möödunud aastal.

Transiitveod moodustasid Eesti Raudteel liikunud vedudest 61%, olles kokku 7,59 miljonit tonni. Aastaga vähenes veo maht 5,5%. Kohalikus ühenduses veeti kokku 3,24 mln tonni kaupa ja see oli 12,4% rohkem kui aasta varem. Importvedude 1,31 miljonit tonni oli 6,3% väiksem kui aasta varem ja ekspordiveod kasvasid 23%, olles kokku 0,26 miljonit tonni.

Reisijate arv raudteel kasvas aastaga 7,4%, mis tähendab, et rongi kasutas transpordivahendina kokku 7,44 miljonit inimest. Kohalikus ühenduses sõitis rongidega 7,33 miljonit inimest, mis on 7,4 % rohkem kui eelmine aasta, ja rahvusvahelist reisirongi kasutas 105 300 inimest, mis tähendab tõusu 3,5%.

"Mul on hea meel tõdeda, et ASi Eesti Raudtee veo maht jäid eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samale tulemusele ning viimane poolaasta näitas kasvu. Kuigi transiitkaupade mahu langust ei õnnestunud peatada, saavutasime tänu kohalike- ja ekspordivedude ning reisijateveo jätkuvale kasvule planeeritust oluliselt parema tulemuse," kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt