Kinnisvaraettevõtjad plaanivad palgata

20. aprill 2018, 12:59
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180420/NEWS/180429969/AR/0/AR-180429969.jpg

Kinnisvaraettevõtete ootused sellele aastale on positiivsed - elamis- ja äripindade turul valitseb mõõdukas ratsionaalsus, selgub Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) uuringust.

Liidu juhatuse liige Tõnu Toompark märgib, et enamus küsitlusele vastanutest ootab elamispindade ostumüügitehingute arvu ja hindade kasvu. "Tehingute arvu kasvu ootuse taga on aktiivne arendusturg. Ka nõudlus on tugev, sest tööjõuturul läheb töötajatel väga hästi," kommenteeris Toompark.

Kinnisvaraettevõtjad prognoosivad üksmeelselt elamis- ja äripindade sektori üüritehingute arvu tõusu, samas on mõlema segmendi puhul rohkem neid, kes ootavad üürihindade paigalseisu või langust.

"Kui pakkumist tuleb peale, peab see hindadele ja teenuse kvaliteedile mõju avaldama. Nii äri- kui ka elamispindade puhul on suurema surve all kehvema kvaliteediga pinnad, kust üürnikud saavad sama hinnaga paremale pinnale kolida," tõi Toompark välja.

Positiivne turuootus peaks ettevõtjate arvates peegelduma ka nende äritegevuses. Valdavalt oodatakse käibe ja töötajate arvu kasvu. Üle poole kinnisvaraettevõtetest plaanib suurendada töötajate arvu ja lausa 70% loodab kasvatada käivet.

EKFL viib kinnisvarasentimendi uuringut läbi kaks korda aastas ning sellele vastavad liidu liikmed ja teised valdkonna spetsialistid. EKFL on loodud 1994. aastal ning see ühendab kinnisvara arenduse, vahenduse ja konsultatsioonidega tegelevaid äriühinguid. Ühendusse kuulub 59 kinnisvarasektori ettevõtet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2018, 13:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing