Äripäev • 8. juuni 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Küberkaitse arendamine saab riigilt 1,5 miljonit

Küberkaitse.  Foto: Scanpix/AFP

Majandusministeerium rahastab järgmise kolme aasta jooksul Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tartu Ülikoolis küberkaitse valdkonna teadus- ja arendustegevust kokku 1,5 miljoni euroga.

Küberkaitse teadus- ja arendustegevust rahastatakse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) arenguprogrammist, mille eesmärk on IKT-sektori ja digimajanduse toetamine.

„Lisarahastus võimaldab meil luua ja testida praktilisi turvalisi lahendusi ning parandada õppe- ja teadustöö võimekust kogu riigi jaoks strateegilise tähtsusega alal. Tartu Ülikooli jaoks on oluline täiendada ülikooli seniseid tugevusi just rakendusliku suunitlusega küberkaitse kompetentsikeskuse arendamisega,“ kommenteeris Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juht Jaak Vilo.Tallinna Tehnikaülikooli küberkaitse programmijuht Rain Ottis ütles, et ülikoolide jaoks on rahastus vajalik ennekõike digitaalse ekspertiisi ja küberkaitse juhtimise suundade teadus- ja õppetöö arendamiseks. „TTÜ-l on võimalik senisest paremini toetada nii avalikku kui ka erasektorit küberturbe küsimuste lahendamisel. Saame seda teha nii koolituste kui ka rakendus- ja fundamentaaluuringute kaudu,“ rääkis ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt