Äripäev • 10. juuni 2018 kell 16:30

Hommikul raadios: kui palju ettevõtteid on petta saanud?

Korruptsioon.  Foto: Shutterstock

Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis tuleb juttu värskest Ernst & Youngi pettuseriskide uuringust, millest selgus, et 41 protsenti siinsetest juhtidest peab korruptiivset käitumist Eestis laialt levinuks.

Mille poolest seekord uuring erineb? Stuudios on külas Ernst & Youngi pettuste uurimise meeskonna juht Jaan Riima.

Peale selle tuleb juttu laiahaardelise ettevõtja Vjatšeslav Leedoga sellest, millist äri plaanib ta Eesti turul osta, millised on tema investeerimispõhimõtted ja millist keelt ta parasjagu õpib.

Milliste probleemidega puutuvad kokku Ukraina ettevõtted, kui nad tahavad Eestis äri ajada? Probleemi lahkab õigusbüroo Ilyashev & Partners Law Firm advokaat Vitali Galitskihh.

Mis on see hea tööriist, mida paljud juhid omale appi võtavad? Külas on talendikapitali juhtimise ettevõtte Fontes partner Piret Jamnes.

Piret juhib Fonteses talentide arendamise ja hindamise tiimi. Ta on Eesti juhte koolitanud, värvanud, testinud jmt Fonteses juba pea 20 aastat. Seega suur hulk praegu Eestis ametis olevate tippjuhte leidmisel on tema käsi mängus olnud. Seega ta on väga hea ülevaade Eesti juhtide oskustest, kogemustest, tugevustest, aga ka nõrkustest. 

Hommikuprogrammi veavad Alyona Stadnik ja Indrek Mäe.

Esmaspäevane raadiopäev jätkub kolme saatega. 

11.00-12.00 "Äripäev eetris". Lõppenud nädala kuumemate teemade üle arutlevad ajakirjanikud Aivar Hundimägi, Kristel Härma ja Viivika Rõuk.

13.00-14.00 "Äritehnoloogia saade". Millised on Eesti ettevõtetes levinud eksiarvamused küberturvalisuse teemal ning kuidas firmat ja töötajaid ohtude eest kaitsta, räägivad ASi Santa Monica Networks tegevjuht Margus Vaino ja tehnikadirektor Erki Kimber. Saadet juhib Indrek Kald.

15.00-16.00 "Lavajutud". Kütuseturu aastakonverentsil rääkis Olerexi omanik Antti Moppel, kuidas muutunud maksupoliitika on mõjutanud turutingimusi ja mismoodi on kütusefirmad uue olukorraga kohanenud.

Saate teises pooles arutatakse, kuidas tõsta autojuhtide töötasu kulusid tegemata. Kõige lihtsam variant on seda teha riigi raha eest, jättes maksud maksmata. See variant tundus Alonewolfi juhtidele aga liiga lihtne. Andrus Laul kõneleb, millise lahenduse peale ettevõte tuli.

Hetkel kuum