Äripäev • 27. juuni 2018 kell 6:24

Elektri tootmine vähenes kolmandiku võrra

Mais toodeti Eestis rohkem elektrit kui tarbiti.  Foto: Andras Kralla

Eesti elektritootmine vähenes mais aastatagusega võrreldes 30%, 713 gigavatt-tunnini, teatas Elering.

Tarbimine jäi eelmise aasta maiga samale tasemele, 653 gigavatt-tunni juurde.

Taastuvenergia tootmine vähenes eelmisel kuul 4% võrra, 113 gigavatt-tunnini. Sealjuures toodeti hüdroenergiast elektrit kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi, kuid tuuleenergiast ja biomassist tootmine vähenes vastavalt 3% ja 10%. Kogu taastuvenergiast toodeti tuule abil ligi 27% ning biomassist ja -gaasist 67%. Sisemaisest tarbimisest moodustas taastuvenergia maikuus 16%.

Elektri kaubanduslik import kasvas möödunud kuul kolm korda, 300 gigavatt-tunnini. Elektri impordist tuli 96% Soomest ja ülejäänud Lätist. Kaubanduslik eksport vähenes viiendiku võrra, 363 gigavatt-tunnini, sellest 95% eksporditi Lätti ja ligi 5% Soome. Elektrikaubandusbilanss oli möödunud kuul ülejäägis ehk eksporditi 63 gigavatt-tunni võrra rohkem kui imporditi.

Hetkel kuum