Äripäev • 11. juuli 2018
Jaga lugu:

Raadiohommik: kuidas saada terveid töötajaid?

Foto: ERIK PROZES

Hommikuprogrammis räägib Londoni Ülikooli kolledži teadlane dr Taavi Tillmann sellest, mis on rahvatervise alustalad ja mida tööandjad ning riik saaksid teha oma inimeste tervise toetamiseks.

Arutleme, kas aasta tagasi kehvas seisus olnud tervishoiu rahastus Eestis on paranenud.

Tööandjad kurdavad töökäte puuduse üle, ometi on meil andekaid noori, kes mingil põhjusel ei õpi ega tööta. Vestleme Johannes Mihkelsoni Keskuse töökeskuse suuna juhi Margit Tagoga programmist, mis noored tööotsijad vanuses kuni 29 uuele tasemele aitab ning jagame tööandjatele soovitusi, kuidas nemad saaksid kaasa aidata.

Stuudiosse tuleb Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, kellega arutleme tööandjate vaadet kohustuslikule tööõnnetuskindlustusele.

Hommikuprogrammi juhivad Tiina Saar-Veelmaa ja Indrek Mäe.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00-12.00 "Eetris on Arvamusfestival". Tänane arutelu kannab nime “Otsi lolli, kes ei kardaks kolli, kui on kollil krüptomaitse suus”. Mõned usuvad, et krüptoraha on tuleviku raha ja kasvab veel. Teised usuvad, et see on mull, mille lõhkemisel jääb järele hulk vaesunud inimesi. Milline on tuleviku valuuta? Mida me peame teadma krüptorahadest? Külalisteks on alternatiivpanga Change asutaja Kristjan Kangro ning riigikogu liige Kalle Palling. Saadet juhib Marika Juusu MTÜst Eesti Noored Talendid, kes on ka arutelu algataja.

13.00-14.00 „Imeline teadus“.* Seoses Emajõe äärde kavandatava tselluloositehasega räägime Tartu ülikooli loodusgeograafia ja maastikuökoloogia professori Ülo Manderiga sellest, milline on Emajõe ja Peipsi järve vee tervis praegu ning kuidas tehas seda mõjutada võib. Teine teema on seotud faktiga, et Tallinna ja Põhja-Eesti mitmes piirkonnas on joogivee radioaktiivsus suurem, kui normid ette näevad. Tartu ülikooli keskkonnatehnoloogid Madis Kiisk ja Taavi Vaasma selgitavad probleemi lähemalt. Saatejuht on Alo Lõhmus.

15.00-16.00 „Innovatsiooniminutid“. Saates räägivad Eesti Maaülikooli tõuaretuse ja biotehnoloogia õppetooli nooremteadurid Elina Mark, Marilin Ivask ja Monika Nõmm innovaatilistest sigimistehnoloogiatest loomade tõuaretuses ehk teisisõnu kehavälisest viljastamisest ja kloonimisest. Saadet juhivad Kirke Klemmer ja Villy Paimets.

* - kordussaade

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas