Alexela suuromanik Heiti Hääl  Foto: Eiko Kink

Alexela sai loa energiafirma ostuks

Konkurentsiamet andis loa juuli keskel toimunud tehingule, mille tulemusel ostab energiakontsern Alexela elektrimüügiga tegeleva 220 Energia.

Tehinguga, mille suurust ei avalikustata, suureneb Alexela elektrimüügi portfell pea poole võrra. Ametile edastatud teates oli Alexela põhiline huvi soetada suurem jaeklientide portfell, mis on ka 220 Energia põhiline väärtus. Lisaks saadakse kahe portfelli liitmisest tuntav kulude kokkuhoid.

220 Energia on Eesti erakapitalil põhinev elektrimüügiettevõte, mille käive ulatus eelmisel aastal üle 7 miljoni euro, kasum jäi 60 000 euro juurde. Aasta varem oli käive 6,8 miljonit eurot ja ettevõte oli 100 000 euroga kahjumis.

Alexela on Eesti valdusfirma, mis annab tööd enam kui 1000 inimesele ning tegutseb kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja põlevkivikeemia. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning 103 tanklas müüdavad autokütused. Alexela arendab lisaks kahte LNG terminali Paldiskis ja Soomes Haminas. Alexela Energia müüs möödunud aastal elektrienergiat 17 miljoni euro eest.

Hetkel kuum