Äripäev • 1. oktoober 2018 kell 9:46
E-residentsuse programmi juht Kaspar Korjus üritab e-residentsusele leida senisest suuremat väljundit.  Foto: Andras Kralla

E-residentsus otsib abi uuest lahendusest

Eesti e-residentsuse programm on astumas järgmist arengusammu – valmimas on veebiplatvorm, mille abil saavad Eesti ettevõtjad hakata e-residentidele või nende abil pakkuma oma tooteid ja teenuseid üle maailma, kirjutab Postimees.

"On plaanis, et eestlased saaksid e-residentsuse kogukonna veebikeskkonna abil ühendust võtta e-residentidega kõikjal maailmas, pakkuda neile oma teenuseid, jagada oma ettevõtte kohta infot, et leida partnereid ja kliente, saada teadmisi, kuidas muuta oma ettevõte rahvusvahelisemaks ja teha kaugtööd," ütles e-residentsuse programmi juht Kaspar Korjus Postimehele.

Korjuse sõnul hakkab see olema osa üldisemast programmi eesmärkide ülevaatamise protsessist, mida asjaosalised ise võtavad kokku nimega e-residentsus 2.0.

E-residentsuse programmi juht ütles, et alates kevadest on nad koostöös presidendiga ühe laua taha kutsunud nii valitsuse esindajad, pangaliidu, finantsinspektsiooni, maksuameti, justiitsministeeriumi, rahandusministeeriumi, Eesti Panga ja paljud teised.

E-residentsuse uuendamise aruteludeni viis teadmine, et programmi ärimudel ei ole veel piisavalt selge.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Hetkel kuum