Allan Rajavee • 1. oktoober 2018
Jaga lugu:

Nordica endised töötajad loovad lennunduskonsultatsiooni ettevõtte

Nordica Aviation Groupi finantsjuht Ahto Pärl (vasakul) ja endine äriarenduse juht Sven Kukemelk (paremal).   Foto: Andres Haabu

Septembri lõpus oli viimane tööpäev Nordic Aviation Groupi äriarenduse juhil Sven Kukemelgil, kes lõi ametist lahkumise päeval 21. septembril koos Nordica finantsjuhi Ahto Pärliga ja kahe praeguse töötaja Kristel Penu ning Anton Õnnikuga konsultatsiooni ettevõte NA Advisory. Nüüd lahkus ka finantsjuht Pärl ametist.

"Näeme võimalust pakkuda konsultatsiooniteenust lennunduses ja erinevates ärivaldkondades laiemalt," kommenteeris Kukemelk. Ta rõhutas, et ettevõtte nimes sisalduv NA ei oma seost Nordic Aviationiga, vahendab Ärileht.

Huvitava vangerdusena juhib Nordica tütarfirmatlennundusgrupi kõige tähtsamat osa, mis tegeleb lendude käitamisega Regional Jeti endine Estonian Airi juht Jan Palmer.

Palmer on Nordicas olnud pidevalt tegev, küll aga rohkem ettevõttevälise nõustajana. Pärast Jaan Tamme lahkumist Nordica küll pigem eitas Palmeri juhiks saamise võimalust grupi tasandil, ent äriregistri andmetel on Palmer siiski Regional Jeti juhtkonda kaasatud.

Riiklik lennufirma Nordica valmistub üleminekuks talvehooaja lennugraafikule. Aasta esimese kaheksa kuuga on kodumaise lennufirmaga lennanud pea 470 000 reisijat, mida on üle 30 protsendi rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Eesti lennufirma jätkab ka oma eksportteenuste müüki teistesse riikidesse koostöös tütarettevõtte Regional Jet meeskonnaga. Esialgsete plaanide kohaselt lisandub järgmisel aastal lennukiparki kaks-kolm uut lennukit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum