Jaanus Vogelberg • 8. oktoober 2018 kell 10:30

Ratas: riigieelarve saab vastu võetud

Jüri Ratas   Foto: Andras Kralla

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas avaldas ERR-i uudisteportaalile veendumust, et valitsusliit saab riigikogus hakkama ka 50 häälega ning 2019. aasta riigieelarve saab vastu võetud. Eelarve esimene lugemine toimub juba 17. oktoobril.

"Kindlasti valitsusliit töötab edasi. Sotsiaaldemokraadid, Isamaa ja Keskerakond seisavad selle eest, et Eesti elu viiakse edasi. Seisame oma koalitsioonileppe ja tegevusprogrammi eest," ütles Ratas.

"Meie suurim ja põhimõttelisem dokument on riigikogus, see on riigieelarve, olen täiesti veendunud, et riigieelarvele on riigikogus rohkem toetust, kui ainult koalitsioonisaadikud isegi tänases olukorras," märkis ta.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder avaldas samuti lootust, et kõik olulised otsused saavad kuni kevadeni vastu võetud. "Praegu on näha, et mitmes küsimuses toetavad koalitsiooni ilmselt mõned fraktsioonitud saadikud ja see peaks tagama töövõime kuni kevadeni,“ teatas Seeder.

Loe lisaks

Riigikogulane Tiina Kangro teatas täna Facebookis, et lahkus riigikogu Isamaa fraktsioonist, mille liige ta on seni parteituna olnud. See tähendab, et Jüri Ratase valitsust toetab nüüd riigikogu vähemus ehk 50 liiget. Kangrot pani fraktsioonist lahkuma pettumus Isamaa poliitilises kursis.

Kangro ütles Äripäevale, et pole veel otsustanud, kas hääletab riigieelarve poolt või vastu - eelnevalt peab ta oma sõnul eelarve läbi töötama. Samuti fraktsioonitu, Keskerakonna ridades riigikogusse valitud Olga Ivanova sõnul sõltub tema toetus riigieelarvele selle sisust. „Ma tutvun sellega põhjalikult ja võib-olla teen ka mõned muudatusettepanekud,“ kommenteeris ta. Küsimusele, kas Ivanova toetus eelarvele sõltub tema ettepanekutele avaldatavast valitsusepoolsest toetusest vastas Ivanova: „Võib-olla küll, jah“.

Hetkel kuum