Äripäev • 22. november 2018 kell 16:42

Raadiohommikus: börsilangus ja probleemsed riigihanked

Ameerika Ühendriikide börsid on sel nädalal näidanud tugevalt punast tooni.  Foto: Scanpix

Reedeses hommikuprogrammis teeme kokkuvõtte sel nädalal maailma finantsturgudel toimunust ja veel toimuma hakkavast. Lahkame krüptovarade hinnasula tagamaid, tutvustame üht põnevat investeerimisideed ning uurime, miks süüdistavad IT-ettevõtjad RIKi saamatuses.

Külla tulevad börsikaupleja Ivar Mägi, Autolevi asutaja Tauri Kärson, Eesti Krüptoraha Liidu asutajaliige Asse Sauga ning Äripäeva ajakirjanik Pille Ivask.

Hommikuprogrammi veavad Kaspar Allik ja Juhan Lang.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Ärikliendid roolis".* Kordame üht Äripäeva raadio kõige enam järelekuulatavamat saadet, mis oli esmalt eetris märtsis. Saates tõdes gaasiautode ekspert OÜ Gaznet juhataja Kristjan Relvik, et CNG- ehk surugaasiautode kasutamine veonduses aitaks meie autovedajatel kokku hoida nii kütusekulu kui ka ADBlue arvel. Samuti vähendaks see veoste ökoloogilist jalajälge. Eestis ja Skandinaavias sõitvad autovedajad võiksid hakata gaasiveokitele mõtlema juba praegu, sest CNG-tanklate võrgustik areneb jõudsalt ning juba lähiajal saab Eestis tankida surugaasi umbes 30 tanklas. Samuti on tankimisvõimalused olemas nii Soomes kui ka Rootsis, lisab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika osakonna ekspert Rein Vaks. Lisaks vahendab saates Genfi autonäituse uusi trende ajakirja Tehnikamaailm peatoimetaja Tõnu Ojala. Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Tõnu Tramm.

13.00–14.00 "Fookuses on kindlustus". Isegi kui inimesel on tavapärane riiklik ravikindlustus, on järjekorrad endiselt väga pikad. Saates uurime, kuidas oleks abi vabatahtlikust ehk tööandja ravikindlustusest. Külas on Kairit Luht If Kindlustusest, Dekla Uusma Ergo kindlustusest ja Mihhail Prokopjev BTA Kindlustusest, mis kõik Eestis eraravikindlustust pakuvad. Saadet juhib Liis Amor.

15.00–16.00 "Ettevõtlusraadio". Seekordses Investoriteliidu saates tuleb juttu ettevõtlusministri funktsioonidest, tegevustest ja plaanidest. Sellest räägib ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist. Saatejuhid on Swen Uusjärv ja Mart Opmann.

Kuula raadiot otse SIIT.

* - kordussaade

Hetkel kuum