• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tulevikuliha, buumiv kinnisvara ja intressiootused

  Muu hulgas räägime hommikuprogrammis sellest, kas Kopli piirkonnas võib oodata hinnatõusu ning kas seal on ohtu buumiks.Foto: Andras Kralla

  Nädala viimases hommikuprogrammis tuleb juttu nii keskpankade intressipoliitikast, tulevikulihast, buumivast Tallinna kinnisvaraturust ning sellest, mida on käsitööõllede pioneer Õllenaut õppinud aeglaselt startinud ühisrahastuskampaaniast.

  Eesti Panga rahapoliitika ja välismajanduse allosakonna juhataja Peeter Luikmel aitab lahti mõtestada Euroopa Keskpanga plaani majandust ergutada.
  Millist lahendust näevad suure jalajäljega lihatööstusele Silicon Valley iduettevõtted, sellest räägib Nähtamatud Loomad president Kristina Mering.
  Eesti juhtiva kinnisvarabüroo Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman selgitab, millised on kinnisvaraturul paistvad ohu märgid.
  Õllenaudi üks asutaja ja juht Urmas Roots aga selgitab, kuidas tootja soovitud kuni 750 000 investoritelt välja meelitab.
  Hommikuprogrammi veavad Rivo Sarapik ja Indrek Mäe.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädala kuumimad teemad võtavad kokku Äripäeva ajakirjanikud Askur Alas, Kaspar Allik ja Ken Rohelaan.
  12.00–13.00 "Fookuses on kindlustus".* Saates uurime, millised on ettevõtete peamised riskid, mille vastu tasub sõlmida varakindlustus. Küsime ka, miks väga paljud kliendid end täna ärikatkemise vastu üldse ei kindlusta, ja selgitame selle põhitõdesid.
  Saates on külas Salva Kindlustuse ettevõtte varakindlustuse underwriter Meelis Morozov, Compensa Kindlustuse varakindlustuse riskijuht Raul Rüüson ja ERGO varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko. Saadet juhib Liis Amor. Saade oli esimest korda eetris selle aasta jaanuaris.
  13.00–14.00 "Uus Maa kinnisvarasaade". Räägime Hispaania kinnisvaraturust, mis on eurooplaste ning sealjuures eestlaste seas väga populaarne. Stuudios on Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus, kes elab ka ise osa aastast Hispaanias.
  Keskendume eelkõige Päikeserannikule ning uurime, kuidas sinna kodu osta või seal üürida, millised on hinnad ja kui suured kõrvalkulud. Saadet juhib Kristi Kool.
  15.00–16.00 "Fookuses". Seekordne saade vaatab lähemalt käsitööõllede tootmist. Saatest saab teada, mis järgneb buumile ehk esimesele lainele, milline on turu ühe esimese tegija Õllenaudi plaan raskustest välja rabeleda, kuidas meelitada ettevõttesse kasulike kontaktidega eksperdid ja kuidas edukalt välismaal müüa. Sellest räägib Õllenaudi üks asutaja ja juht Urmas Roots.
  Lisaks annavad oma pilgu valdkonnale turuliidri Põhjala üks asutaja ja juht Enn Parel, värske Lehe Pruulikoja omanik Tanel Nurmeots ja Tartus õllepoodi pidav Karmo Tüür. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otsestriimina/järelkuulamisena Äripäeva veebis.
  * – kordussaade
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.