Äripäev • 30. aprill 2020 kell 12:24

Kevadpühad raadios: kas madalseis on tegelikult võimalus?

Eduka Eesti esseekonkursi võitja Demis Voss  Foto: Andras Kralla

Reedel kell 11 Äripäeva raadio eetrisse minev saade “Kuum tool” keskendub neljapäeval kulmineerunud Eduka Eesti esseekonkursil esikolmikusse tulnud arvamusliidrite mõtetele.

Enne koroonakriisi tundus, et Eesti ühiskondlik ja majanduslik areng on tabanud klaaslage, kuid praegune äkitselt tulnud madalseis paneb küsima, kas see pole tegelikult võimalus muuta senist kurssi hariduses, majanduses ja poliitkultuuris laiemalt.

Neid värskeid ideid – kuidas Eesti võiks edukamalt praegusest raskest ajast väljuda – arutame Eduka Eesti konkurssi esikolmikusse jõudnud ettevõtjate Demis Vossi, Ivo Suursoo ja Kuldar Leisiga. Saadet juhib Allan Rajavee.

Raadiopäeva mahub veel kolm saadet.

10.00–11.00 „Eramaja ehitus”. Seekordne saade keskendub uusarendustele. Võrdleme Everaus Kinnisvara juhatuse liikme Janar Muttiku abiga uusarendustesse maja soetamist selle ise ehitamisega ning toome välja, kellele uusarendused sobivad. Selgitame, kui palju saab Everaus Kinnisvara arendustes tüüptingimusi muuta, ning uurime, kuidas ettevõte suudab keskmisest eksklusiivseimaid maju ehitada vastuvõetava hinnaga.

Samuti selgub saatest, millal planeerivad arendajad uute arendusetappidega kriisi järel turule tulla.

Saadet juhib Lauri Leet.

13.00–14.00 “Uus Maa kinnisvarasaade”. Räägime tervisekriisi järelmitest ja mõjudest kinnisvaraturule nii lühikeses kui pikemas vaates. Saatest selgub, miks korterite valdavat hinnalangust pole oodata, millise kinnisvara hind hoopis kallineb, kuidas muudavad praegused olud ärikinnisvara erinevaid nüansse ning mis kinnisvaraturul muret teeb.

Saates kõnelevad Uus Maa elamispindade tegevjuht Külli Friedrichson, Uus Maa analüütik Risto Vähi ning Uus Maa partner ja juhatuse esimees Jaanus Laugus. Saadet juhib Rivo Sarapik.

15.00–16.00 „Eetris on tervisekassa“. Eriolukord ja koroonaviirus tõid Eesti meditsiinisüsteemi arstide kaugvastuvõtud, mis leevendasid veidi katkestusi plaanilises ravis. Mida arstid ja patsiendid sellest kogemusest õppisid ning kas ja kuidas on haigekassal plaanis kaugvastuvõtte edasi arendada, selgitavad saates haigekassa innovatsiooni osakonna projektijuht Jaarika Järviste ja partnersuhtluse osakonna juhataja Marko Tähnas.

Saatejuht on virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum