• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: sõja mõjudest pankadele

  LHV aktsionäride korraline üldkoosolek.Foto: Liis Treimann

  Neljapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu sõja mõjudest pankadele nii kodus kui kaugemal. Hommikuprogrammis räägivad aktsionäride koosolekult LHV asutaja Rain Lõhmus ja LHV juht Madis Toomsalu. Stuudiosse tuleb Moldovas panka omandava Iutecrediti juht Tarmo Sild.

  Lisaks räägime Äripäeva ajakirjaniku Kristel Härmaga e-residentide rahvusvahelisest skeemist, millega peteti itaallastelt välja miljoneid.
  Hommikuprogrammi teevad Martin Teder ja Linda Eensaar.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". Veel sel aastal laiendab Elektrum elektriautode omanike rõõmuks Eesti laadimisvõrgustikku sisenedes avalike laadijate turule. Möödunud aastast pakub energiatootja laadimislahendusi ka majapidamistesse ning korterite ja büroohoonete juurde.
  Saates räägime Elektrumi tootearendusjuhi Mario Raestikuga, mis on täna põhilised argumendid elektriautode eelistamiseks, milliseid laadimislahendusi pakutakse ja kuhu suunas laadimine areneb. Sealhulgas teeme juttu elektriautode hinnast, laadimiskiirustest ning laadijate ühilduvusest eri automudelitega.
  Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Äripäeva fookuses". Sel korral on luubi alla võetud elustiiliettevõtlus. Saatekülalised on kirjanik, JES kirjastuse ja turismitalu eestvedaja Jesper Parve ning Tori siidritalu juht ja omanik Karmo Haas.
  Räägime, mida tähendab nende jaoks elustiiliettevõtlus ja kuidas nad sellega algust tegid. Veel kuulete nende teekonnast, eesmärkidest, edu alustest, palgatöötaja ja ettevõtjaks olemise miinustest ja plussidest, aja juhtimisest ning paljustki muust.
  Saadet juhib Anete Hela Pulk.
  12.00-13.00 "Tark elukeskkond". Saate fookuses on kõiki Eesti tööstusettevõtteid kimbutavad probleemid. 17. märtsil toimunud tööstuskonverentsil „Tark tööstus“ tehtud intervjuudes räägivad Eesti tööstusettevõte juhid, kuidas kasvavad toormehinnad, probleemid tarneahelatega, energiakriis ja töötajate puudus nende tegevust mõjutanud on.
  Oma mõtteid jagavad Saksa Automaatika tegevjuht Ats Alupere, Fractory kaasasutaja Rein Torm, Radius Maching tegevjuht Ahti Talts ja ABB juhatuse liige Leho Kuusk.
  Saate võtab kokku intervjuu Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsleri Sille Kraamiga, kes kommenteerib tööstuse probleeme riigi vaatepunktist ja pakub lahendusi, mis tööstussektorile toeks võiks olla. Intervjuud viis läbi ja saate pani kokku Gregor Alaküla.
  13.00-14.00 "Õppetund". Seekordne „Õppetund“ tutvustab, mida kujutab endast koolituse mittekonverents. Kaheksandat korda toimuva mittekonverentsi eesmärke, kujunemist ja ülesehitust tutvustavad Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras projektikoordinaator Monica Marfeldt, Koolitusfirmade Liidu juhatuse liige Helina Loor ja videosilla vahendusel osaleb Georgi Skorobogatov, Euroopa Täiskasvanuhariduse veebikeskkonna EPALE Eesti keskuse juhataja sihtasutusest Kutsekoda.
  Külalised kirjeldavad mittekonverentsi ja selle teemade kujunemist ning arutelude ja töötubade formaati. Uurime, missuguseid põnevaid teemasid pakkus ideekorje, ja saame heita pilgu ka kolmele kaheksast valituks osutunud teemakäsitlusest. Kus ja millal mittekonverents toimub? Mis on selle eesmärk ja missuguseid tulemusi oodatakse? Keda oodatakse külastama ja miks on oluline mittekonverentsi mitte külastamata jätta? Need ja paljud teised küsimused leiavad värskes „Õppetunni“ saates vastuse.
  Saadet viib läbi Äripäeva Personaliuudiste juht Helen Roots.
  15.00-16.00 "Teabevara tund". Saates „Teabevara tund“ räägitakse seekord sanktsioonidest. Kes ja millise sisuga sanktsioone võib kehtestada? Kuidas kontrollida sanktsiooni kohaldumist isikupõhiste sanktsioonide puhul ja kuidas seda teha kaupade/teenuste puhul? Mis juhtub, kui kohaldada sanktsiooni isiku või tehingu suhtes, kui tegelikult sanktsioon ei kohaldu? Ja vastupidi, mis juhtub, kui sanktsiooni ei kohalda, kuigi peaks? Neile ja veel teistelegi küsimustele annab vastused Kirsti Pent advokaadibüroost TGS Baltic.
  Saadet juhib Äripäeva teabevara toimetaja Eve Noormägi.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kruuda lahkub EOK täitevkomiteest
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Ameerika sanktsioonid lõpetavad Venemaa autotootja koostöö Volkswageniga
Neli aastat pikendust saanud USA sanktsioonid, mis olid õhus Vene oligarhi Oleg Deripaskaga seotud autotootjale GAZ, rakendusid eile ja see lõpetab ettevõtte koostöö Volkswageniga Nižni Novgorodi tehases, kirjutab Finmarket.
Neli aastat pikendust saanud USA sanktsioonid, mis olid õhus Vene oligarhi Oleg Deripaskaga seotud autotootjale GAZ, rakendusid eile ja see lõpetab ettevõtte koostöö Volkswageniga Nižni Novgorodi tehases, kirjutab Finmarket.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.