Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kallid pelletid, odavad aktsiad ja tennisepeo äriplaan

  Tallinn Open WTA 250 tenniseturniir toimub Tallinnas Forus Spordikeskuses 24. septembrist 2. oktoobrini. Anett Kontaveit alustab turniiri uue nädala teisipäeval.Foto: AFP/Scanpix

  Reedeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis on külas pelletitootja Warmestoni tegevjuht Mait Kaup. Hiljuti kuulsime uudisest, et Soome suurim pelletitootja lõpetas müügi uutele klientidele, sest pelleteid jätkub vaid olemasolevate tellimuste täitmiseks. Mis pelletitega meil ja mujal toimub ja mis saab edasi?

  Äripäeva ajakirjanikud käisid Eesti pankadest nõustamist otsimas: kuhu investeerida 10 000 eurot ja kuhu 100 000 eurot? Luminoris ei õnnestunud artikli tegemise ajal nõustamist saada, kuid nüüd on Luminori varahaldur Kalle Kose hommikuprogrammi stuudios kohal. Küsime, millised vanad investeerimisideed tuleks unustada ja kus paistavad uued võimalused.
  Äripäeva venekeelse sõsarlehe Delovõje Vedomosti ajakirjanik Jaroslav Tavgen kirjeldab hommikuprogrammis, kuidas on Venemaa avalikkus võtnud vastu uudise mobilisatsioonist.
  Nädalavahetusel algab Tallinnas WTA tenniseturniir. Küsime turniiri korraldaja Allar Hindi käest turniiri äriplaani ja korraldamisega seotud suurimate probleemide kohta.
  Äripäeva ajakirjanik Martin Johannes Teder külastas kolmapäeva pärastlõunal LNG-terminali ehitusobjekti. Kuuleme kohapeal salvestatud intervjuud Pakrineeme Sadama OÜ ehitusjuhi Reedik Raudlaga.
  Hommikuprogrammi juhivad Viivika Rõuk ja Anete Hela Pulk.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Kellele ruttab valitsus toeks viimaste toetustega ja kes jäetakse külma kätte. Milline on majanduse tervis, mis vaatab vastu keskpanga prognoosist ja kuidas suhestuvad sellega esimesed eelarvepääsukesed. Kas idapiiri taga on kuulda karu ärkamist või lihtsalt tõmblusi ja mida arvata Eesti omamaistest vastukäikudest neile. Neile küsimustele otsivad vastuseid Äripäeva toimetuse liikmed Laura Saks, Neeme Korv ja Kristjan Pruul. Vastatakse ka ka ühele lugejakirjale. Saatejuht on Äripäeva ajakirjanik Kristjan Pruul.
  12.00–12.20 "Lühisaade: obskuurne majandus". Oh ajad, oh kombed. Veel paarkümmend aastat tagasi poleks me ette kujutanud influentseri või juutuuberi ametit. Ameerikas ja Aasias tehakse tänapäeval äri ka särimärkide väljamõtlemisega. Särimärgid ehk teematrellid ehk teemaviited ehk inglise keeles hashtag'id.
  Eriti tulus on see aga pulmatööstuses. Mis värk on, kuulete saatest. Saatejuht on Linda Eensaar.
  13.00–14.00 "Kiired ja vihased". Sel korral on kiiresti kasvavatele ettevõtetele keskenduvas saates külas ettevõtte Unigrass omanik ja juht Andrus Kivi. Firma paigaldab erinevaid spordiväljakuid ja jooksuradasid. Saates tuleb juttu äri algusest, väljakutsetest, juhtimisest, sektori peamistest valukohtadest, hangetest ja klientuurist ning erinevatest projektidest. Saadet juhib Anete Hela Pulk.
  15.00–16.00 "Terviseuudised". Sügisjaheduse saabumisega algab meie kliimavöötmes viirusnakkuste hooaeg ja erand pole ka see aasta. Milliste mõtetega läheb sügisele vastu Lääne-Tallinna Keskhaigla infektsioonikontrolli osakonna juhataja Pille Märtin, kuulebki seekordses saates.
  Juttu tuleb COVID-19st, gripist, välisreisidelt suveniiriks toodavatest haigustest, vaktsiinide arengust ja sellest, kuidas eristada ahvirõugeid tuulerõugetest. Vastuse saab ka küsimusele, millise viirushaiguse on inimene likvideerida suutnud. Saadet juhib Violetta Riidas.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ühel väikeettevõtete universaalteenuse murel puudub endiselt lahendus
Mikro- ja väikeettevõtetele universaalteenus tuleb, tõenäoliselt samasuguse hinnaga nagu praegu kodutarbijatele, aga kuidas seda kõigile väikeettevõtetele pakkuda, seda lahendust poliitiliselt leitud veel ei ole.
Mikro- ja väikeettevõtetele universaalteenus tuleb, tõenäoliselt samasuguse hinnaga nagu praegu kodutarbijatele, aga kuidas seda kõigile väikeettevõtetele pakkuda, seda lahendust poliitiliselt leitud veel ei ole.
Ramon Rask: tuhanded väikeettevõtjad võivad jääda universaalelektrita Kiiruga tehtud seadus tuleb korda teha!
Elektrienergia universaalteenus ei pruugi olla praeguse seaduse teksti tõttu kõigile mikro- ja väikeettevõtjatele võrdselt kättesaadav, kirjutab advokaadibüroo Rask partner ja vandeadvokaat Ramon Rask.
Elektrienergia universaalteenus ei pruugi olla praeguse seaduse teksti tõttu kõigile mikro- ja väikeettevõtjatele võrdselt kättesaadav, kirjutab advokaadibüroo Rask partner ja vandeadvokaat Ramon Rask.
Cleveron Mobility käivitas pilootprojekti ühe Leedu suurima jaemüüjaga
19. septembril käivitas Cleveron Mobility Leedus oma autonooomsete sõidukitega CLEVON 1 kojuveoteenuse pakkumise pilootprojekti koostöös Leedu jaemüüjaga IKI.
19. septembril käivitas Cleveron Mobility Leedus oma autonooomsete sõidukitega CLEVON 1 kojuveoteenuse pakkumise pilootprojekti koostöös Leedu jaemüüjaga IKI.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kaitseväe luurekeskuse ülem: Venemaa saab tõenäoliselt 350 000 sõdurit kokku
Venemaa mobilisatsioonist rääkides käib läbi mitmeid numbreid – kas mobiliseeritakse 350 000 inimest või 1,2 miljonit. Tõenäoliselt saadab Venemaa sõdurid rindele kolmes jaos, ütles kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.
Venemaa mobilisatsioonist rääkides käib läbi mitmeid numbreid – kas mobiliseeritakse 350 000 inimest või 1,2 miljonit. Tõenäoliselt saadab Venemaa sõdurid rindele kolmes jaos, ütles kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Evelyn Sepp vahetas bürootöö aedniku oma vastu
Pikki aastaid poliitikas tegutsenud Evelyn Sepp tegi mõne aja eest elus kannapöörde ning asus õppima Hiiumaa ametikoolis linnaaedniku erialal. Täna on tal diplom taskus, kuid õppimine jätkub maastikuehituse valdkonnas, kirjutab septembrikuu Äripäeva Sisustaja.
Pikki aastaid poliitikas tegutsenud Evelyn Sepp tegi mõne aja eest elus kannapöörde ning asus õppima Hiiumaa ametikoolis linnaaedniku erialal. Täna on tal diplom taskus, kuid õppimine jätkub maastikuehituse valdkonnas, kirjutab septembrikuu Äripäeva Sisustaja.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.