• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigisponsorluse lõpp jätaks augu

  Kui riigi osalusega ettevõtted enam sponsida ei saaks, siis tekib kultuuri, eriti aga spordi rahastamises suur auk, mida eraettevõtted praegu ei ole suutelised täitma, kirjutab ASi Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein.

  Samal ajal räägib maksuamet, et seni spordis makstud stipendiumid on tegelikult palgad, mille maksukoormust me kõik väga hästi teame. Nii lähevad spordiklubid pankrotti.
  Vaja on jõuda pikema perspektiiviga kokkuleppeni, kuidas neid valdkondi tulevikus rahastatakse. Ei saa lihtsalt nii, et ette hoiatamata ja alternatiivplaanita tõmmatakse vaip alt ära ja vaadatakse, mis juhtub. Oht on kaotada noortespordi kandepinda ja loobuda niigi õhukesest tippspordist.
  Erafirmade puhul on selge, et toetuste jagamine on iga firma enda otsustada. Kuidas just omanik ja juhtkond asju näevad – kas nad saavad reklaamist kasu või soovivad midagi teenitust ühiskonda tagasi anda või leiavad, et see pole üldse nende asi.
  Leidub aga hulk lahendusi, kuidas saaks erafirmade toetusi spordile suurendada. Ühe võimalusena võiks välja pakkuda MTÜdele ja sihtasutustele tehtavate maksuvabade annetuste osakaalu suurendamist ettevõtetel praeguselt 3%lt 5%ni ja eraisikutel 5%lt 10%ni. See ei lahenda probleemi täielikult, aga annaks olulise leevenduse.
  Tervisele laiemalt aitaks kindlasti kaasa ka paljuräägitud, kuid seni ikka lahenduseta ettevõtete tervisespordi erisoodustusmaksu kaotamine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.