31 oktoober 2016

Börs: aktsiaturud on eikellegimaal

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud tegid väikse languse ning investorid ootavad Föderaalreservi kohtumist ja vaagivad börsifirmade tulemusi, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,01 protsenti 2126 punktini. Indeks kaotas oktoobris 1,9 protsenti ja tegemist on halvima kuuga alates jaanuarist. Dow Jones odavnes 0,1 protsenti ja päeva lõpetas indeks 18 142 punktil. Reede õhtul hakkasid aktsiaturud kiiresti kukkuma, sest FBI käivitas uue uurimise, millega püütakse välja selgitada, kas USA presidendikandidaat Hillary Clintoni uutes avalikuks tulnud e-kirjades on salajast informatsiooni.

„USA aktsiaturgude kohta võiks jätkuvalt öelda, et nad on eikellegimaal,“ ütles Bankhaus Lampe KG strateeg Ralf Zimmerman. „Investorid püüavad aru saada, kuidas FBI uus uurimine võiks presidendivalimisi mõjutada. Kolmapäeval toimub ka Föderaalreservi kohtumine. Börsifirmade kasumid on veidi paremaks muutunud, aga hinnatasemed on jätkuvalt kõrged.“

WTI toornafta hind on täna odavnenud 3,9 protsenti ja Brent on langenud 2,8 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,78 ja 48,30 dollarit. Kulla hind tõusis 0,3 protsenti 1277 dollarini untsist.

 

 

Hetkel kuum