Pille Ivask • 22 veebruar 2017

Rosneft duubeldas kasumit

Rosneft logo.  Foto: EPA

Venemaa naftagigant Rosneft teatas, et neljandas kvartalis suurenesid ettevõtte kasuminumbrid võrreldes kolmanda kvartali omadega kaks korda.

Rosnefti teadaande kohaselt aitasid kasumit kasvatada nii tõusnud nafta hind kui ka Basnefti ost, tänu millele suurendas ettevõte naftatoodangut, vahendab MarketWatch.

Neljandas kvartalis teenis Rosneft 52 miljardit rubla kasumit, käive kasvas 21,5% võrra, 1,49 triljonile rublale. Kogu eelmise aasta netokasum langes Rosneftil siiski märkimisväärselt, 49% jagu, kuna nafta hind püsis eelmisel aastal kokkuvõttes siiski üsna madalal.

Rosneft ja ka teised naftakompaniid on saanud Vene riigilt mõningast abi madala nafta hinnaga toimetulekul. Eeskätt on pakutud naftakompaniidele maksusoodustusi ning neid võidakse tulevikus teha veelgi.

Hetkel kuum