Mait Kraun • 22. mai 2017 kell 20:55

Börs: Trump ja saudid panid aktsiad kallinema

Trump Saudi Araabias.  Foto: EPA

USA aktsiaturud tõusid juba kolmandat päeva järjest, sest USA presidendi Donald Trumpi ja saudide relvatehing pani kaitsetööstuse aktsiad kallinema. Lisaks sellele tõusis ka nafta hind, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks on viimase kolme päeva jooksul kallinenud 1,5 protsenti. Täna vedasid tõusu kaitsetööstuse aktsiad, sest Trump sõlmis Saudi-Araabiaga kuni 350 miljardi dollarini ulatuva relvatehingu. Nii Boeingu kui ka Lockheed Martini aktsiad kallinesid tublisti. Brasiilia turgude langus jätkus, sest riigis on poliitiline kriis. Euro kurss tugevnes pärast seda, kui Angela Merkel ütles, et valuuta on „liiga odav“.

„Trump on ringreisil ja on lootust, et me näeme kehvasid uudiseid järgmiste päevade jooksul vähem. On võimalus, et vesi hakkab selginema,“ ütles investeerimisfirma Haitong International Securities Groupi kauplemise direktor Andrew Sullivan. „Samas on turud tõusnud rekorditeni, inimesed ei taha tõusust ilma jääda, aga nad ei taha ka langust.“

S&P 500 indeks kallines 0,5 protsenti 2394 dollarini. Indeks on kolme päevaga kallinenud 1,6 protsenti (pärast kolmapäevast 1,8protsendilist langust). Boeingu aktsia tõusis 1,6 protsenti ja sellega juhtis ettevõte Dow Jonesi tõusu.

Nafta hinnad tõusid. WTI lisas 0,8 protsenti ja Brent kallines 0,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 50,73 ja 53,77 dollarit. Kulla hind tõusis 0,5 protsenti 1259 dollarini untsist.

Hetkel kuum