Kaspar Allik • 22 detsember 2017

LHV ostis 20 miljoni eest Šiauliai panga võlakirju

LHV investeerib 20 miljonit eurot Šiauliai panka.  Foto: Andres Kralla

LHV on saanud suurinvesteeringute maitse suhu: aasta lõpetavad LHV pensionifondid Šiauliai panga võlakirjade 20miljonilise ostuga, mille Eesti investorite seas populaarne pank üksi nende jaoks välja laskis.

LHV porfellihaldur Romet Enok kinnitas, et Šiauliai panga võlakirjade ostjateks on täies ulatuses LHV pensionifondid. "Tänavu on see juba kolmas pensionifondide investeering Baltikumi pankade võlakirjadesse. Näeme, et pankade võlakirjade turg on taas tärkamas. Tänast intressikeskkonda arvestades on tegemist win-win-tehinguga," ütles Enok.

Ta lisas, et Leedu pank sai kapitali headel tingimustel, kuna kaasatud raha on hoiustest pikemaajalisem ning see võimaldab neil oma klientidele rohkem laenu anda.

"Pensionifondide võit seisneb intressis, mis on kõrgem kui see, mida fondid teeniksid hoiustelt või rahvusvaheliste emitentide võlakirjadelt," lisas Enok.

Tegemist on LHV panga kolmanda investeeringuga siinse regiooni pankadesse. Esmaspäeval tuli teade 35 miljoni euro investeerimisest Luminori, oktoobris paigutas pank 5 miljonit eurot pensioniraha Coop panga võlakirjadesse.

Šiauliai pank väljastas 3aastase tähtajaga võlakirju 20 miljoni euro eest, intressiga 0,6 protsenti aastas. Võlakirjad noteeritakse 12 kuu jooksul.

Hetkel kuum