Mait Kraun • 18 aprill 2018

Morgan Stanley tulemused panid aktsia tõusma

Morgan Stanley  Foto: Shutterstock

Morgan Stanley teatas, et esimeses kvartalis kasvas investeerimispanga kasum 38 protsenti, millele aitasid kaasa madalamad maksumäärad ja kõrge kauplemisaktiivsus, vahendab MarketWatch.

Morgan Stanley teatas kolmapäeval, et nende kasum kasvas 2,67 miljardi dollarini (1,45 dollarini aktsia kohta). Käive ulatus 11,08 miljardini. Mõlemad ületasid analüütikute ootusi, mis olid vastavalt 1,25 dollarit aktsia kohta ning 10,36 miljardit dollarit, selgub Thomson Reutersi andmetest.

Tegevjuhi James Gormani juhtimisel on Morgan Stanley püüdnud muuta käivet paremini prognoositavaks ning vähendada riske. Varahalduse teenuseid on laiendatud ning investeerimistegevusest ja kauplemisteenustest sõltutakse vähem.

Morgan Stanley aktsiad tõusid märtsi keskpaigas 10 aasta kõrgeima tasemeni. Pärast seda on aktsia üldise turu volatiilsuse ja kaubandussõja hirmu tõttu taandunud. Tänasel eelturul on Morgan Stanley aktsia tõusnud 2,5 protsenti, 54,56 dollarini.

Teised pangad teatasid oma tulemused eelmise nädala lõpus ja selle nädala alguses. Reedel teatasid oma tulemused Citigroup, Wells Fargo ja JPMorgan – need ületasid analüütikute ootusi, aga aktsiad odavnesid. Bank of America teatas oma tulemused esmaspäeval.

Hetkel kuum