Lauri Teder • 9. august 2018 kell 16:00

Riskifond tahab Novaturaselt dividendi

Sharm el Sheikh  Foto: EPA

Neljapäeval teatas Leedu reisifirma Novaturas, et paneb septembrikuisel erakorralisel üldkoosolekul hääletusele 77-sendise dividendi.

Kuu aja pärast aset leidva koosoleku kokkukutsuja on reisifirma suurim aktsionär, riskikapitalifondile Polish Enterprise VI kuuluv äriühing Central European Tour Operator S.A.r.L, mille käsutuses on börsiteate kohaselt 47,4% Novaturase väärtpaberitest. Erakorralise kohtumise eesmärk on panna hääletusele ettevõtte kasumi jaotamine 6 kuud enne harilikku aega.

Novaturase aktsia neljapäevase sulgumishinna - 11,75 euro - järgi arvutades annab 0,77 euro suurune dividend investoritele umbes 6,5% tootluse. Paraku ei ole rahavõtt seotud reisikorraldaja tänavuse edu - firma aktsiakasum esimese ja teise kvartali kokkuvõttes oli 0,56 eurot -, vaid viimastel aastatel Novaturase arvereale kogunenud 18,179 miljoni euro suuruse (juuni lõpu seisuga) kasumipaki vähendamisega.

Novaturase erakorraline üldkoosolek toimub 5. septembril Vilniuse Radisson Blu hotellis.

Hetkel kuum