Lauri Teder • 9 august 2018
Jaga lugu:

Riskifond tahab Novaturaselt dividendi

Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh  Foto: EPA

Neljapäeval teatas Leedu reisifirma Novaturas, et paneb septembrikuisel erakorralisel üldkoosolekul hääletusele 77-sendise dividendi.

Kuu aja pärast aset leidva koosoleku kokkukutsuja on reisifirma suurim aktsionär, riskikapitalifondile Polish Enterprise VI kuuluv äriühing Central European Tour Operator S.A.r.L, mille käsutuses on börsiteate kohaselt 47,4% Novaturase väärtpaberitest. Erakorralise kohtumise eesmärk on panna hääletusele ettevõtte kasumi jaotamine 6 kuud enne harilikku aega.

Novaturase aktsia neljapäevase sulgumishinna - 11,75 euro - järgi arvutades annab 0,77 euro suurune dividend investoritele umbes 6,5% tootluse. Paraku ei ole rahavõtt seotud reisikorraldaja tänavuse edu - firma aktsiakasum esimese ja teise kvartali kokkuvõttes oli 0,56 eurot -, vaid viimastel aastatel Novaturase arvereale kogunenud 18,179 miljoni euro suuruse (juuni lõpu seisuga) kasumipaki vähendamisega.

Novaturase erakorraline üldkoosolek toimub 5. septembril Vilniuse Radisson Blu hotellis.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt