• Tesla juht Elon Musk ütles, et Tesla ei plaani lähiajal saudidelt raha vastu võtta. Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Musk: Tesla ei võta saudidelt praegu raha

  Tesla juht Elon Musk tõdes hiljutises intervjuus, et autotootja ei plaani lähiajal Saudi Araabialt investeeringuid kaasata.

  Mäletatavasti ütles Musk alles augustis, et tahab Teslat börsilt ära viia ning rahastus on selleks olemas. Toona rääkis Musk, et Tesla lahkumisele börsilt paneb õla alla Saudi Araabia riiklik investeerimisfond.
  Reedel avaldatud intervjuus küsis ajakirjanik Kara Swisher Muskilt, mida too arvab Saudi Araabia teisitimõtlejast ajakirjaniku Jamal Khashoggi jõhkrast tapmisest. Khashoggi tapeti Türgis Istanbulis Saudi Araabia konsulaadis.
  Kõik saudid pole samad
  “See paistab päris halb... Seega, see pole hea. See on halb,” ütles Musk. Kui ajakirjanik küsis, kas Tesla võtaks praegu saudidelt raha vastu, vastas Musk, et ilmselt mitte.
  Kui varasemalt on räägitud palju sellest, et saudidel on Silicon Valleys suur mõjuvõim just tänu oma rahale, siis nüüd rõhutas Musk, et saudide investeeringud ei tule kõik päris ühest kohast ning rahal ja rahal on siiski vahe.
  “Ma arvan, et me peaksime siiski arvesse võtma, et tegu on suure riigiga. Saudi Araabias on palju häid inimesi ning saudisid elab ka Saudi Araabiast väljaspool,” arutles Musk ja lisas, et seetõttu ei saa ka kõike saudidega seostuvat päris ühtemoodi mõõta.
  Löök saudidele
  Saudi Araabia riiklik fond on läbi USA tehnoloogiafirmades üks võtmeinvestoreid, olles panustanud pea poole Jaapani SoftBanki loodud Vision Fundi. Viimase ülesanne on investeerida kasvufaasis ettevõtetesse. SoftBanki Vision Fund on oma raha suunanud näiteks Slacki ja WeWorki.
  Khashoggi mõrv on mõjunud negatiivselt juba ka saudide majandusele: investeeringud on muutumas ebakindlamaks, Saudi viimane investeerimiskonverents jäi esinejate plejaadi vaadates nõrgemaks.
  Khashoggi tapeti Türgis Istanbulis Saudi Araabia konsulaadis 2. oktoobril. Khashoggi külastas konsulaati 28. septembril, et saada dokument, mis kinnitaks tema lahutust oma endisest abikaasast. Kuivõrd aga dokumenti talle ei väljastatud, kutsuti ta 2. oktoobril konsulaati tagasi. See käik jäi tal aga viimaseks.
  Khashoggi oli BBC teatel aastakümneid Saudi kuningliku perekonnaga lähedane ning pidas Saudi Araabia valitsuses isegi nõuniku ametit. Seejärel kaotas ta riigi juhtkonna poolehoiu ning asus elama USAsse. Ta hakkas tegema kaastööd väljaandele Washington Post, kuhu ta kirjutas igal kuul loo, milles kritiseeris Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed bin Salmani poliitikat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Henrik Ojamaa avaldab dividendidega finantsvabaduse saavutamise saladuse
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.