Indrek Mäe • 7. juuni 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investorite raha põgeneb Venemaale

Poliitilised turbulentsid mõjutasid lõppeval poolaastal negatiivselt Ida-Euroopasse panustavate fondide tootlust, samas kui positiivsed makromajanduslikud arengud ja soodne hinnatase meelitasid investoreid Venemaale.

Investorid on raha suunanud Venemaale panustavatesse aktsiafondidesse.  Foto: Liis Treimann

Nii troonivad sel aastal parimat tootlust pakkunud aktsiafondide esikolmikut SEB, Swedbanki ja Trigoni Venemaa fondid, samas kui viimaste hulka jäävad Ida-Euroopale panustavad fondid. "Aktsiate kallinemist on toetanud positiivsed makromajanduslikud arengud ning arenevate turgude kontekstis on aktsiate hinnatase väga soodne ning dividenditootlus suur," põhjendas SEB fondijuht Pavel Lupandin Venemaa edu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum