Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Trump hoiab investorid varvastel

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump  Foto: Scanpix/SIPA

Tehnoloogiasektorile panustades ei ole see mõte kunagi minu argumentide hulgas olnud, et see sektor võiks varju pakkuda võimalikus kaubandussõjas.

Läinud nädalal oli aga just tehnoloogiasektor võitja, kui USA lajatas terase- ja alumiiniumtollid ka oma liitlastele – Euroopa Liidule, Kanadale ja Mehhikole ja need omakorda lubasid vastutollid käiku lasta. NYSE Fang+ indeks kerkis reedel uuele rekordile, olles aasta algusest kerkinud 26%.

Kui tööstussektori aktsiate puhul on praegu raske hinnata, kes ja kuidas USAst genereeritud kaubanduspingete teravnemisest ning tollidest pihta võiks saada, siis see sektor näib investoritele praegu turvalisem. Ehkki alles kevadel müüdi andmekaitse skandaalides ja rangemate reeglite kartuses massiliselt just tehnoloogiaaktsiaid. Ise kasutasin seda toona ostukohana, kui mäletate.

Tõus rõõmu ei paku

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt