investor Toomas • 20. detsember 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Investor Toomas
Ainult tellijale

Ühisrahastuse Metsik Lääs

Vaheldumisi kohaliku eluga proovin aeg-ajalt lugeda, mis laias ühisrahastusmaailmas toimub. Eks see seab mõnevõrra ootuseid ja toone kohalikule turule ja kui mõni aeg tagasi kirjutasin Ameerika Ühendriikidest ja Suurbritanniast, siis sedakorda keskendun Hiina ühisrahastusele.

Hiinas käis enamus ühisrahastusest läbi nurgapealsete putkade.  Foto: Reuters/Scanpix

Hiina ühisrahastus on hoopis midagi muud võrreldes arenenud läänemaailmaga. Pangandusturgu kontrollivad neli suurt panka, kes enamjaolt finantseerivad väga suurte või riigiga seotud ettevõtete laenuvajadust. Kõik ülejäänud peavad leppima tunduvalt kõrgemate intressimääradega või leidma finantseeringu mujalt. Enamasti kehtib viimane, mis 2007. aastal koos interneti tugevama levikuga pani aluse esimesele Hiina ühisrahastusportaalile. Kuni 2011. aastani oli ühisrahastus suhteliselt tasakaalukas, sest kokku tegutses umbes 50 portaali.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt