Äripäev • 12 veebruar 2020
Juhtkiri
Ainult tellijale

Jaak, ae! Ohjad kätte, kord majja!

Riigihaldusminister Jaak Aab võiks ohjad enda kätte võtta ning riigi investeeringute ja pika vaatega korra majja luua, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Ministeeriumid, nende allasutused, riigi äriühingud, sihtasutused ja avalik-õiguslikud asutused teevad maksumaksja raha eest suuri investeeringuid. Riigieelarve 11 miljardist eurost investeeritakse igal aastal ligikaudu 1 miljard. Kuid, nagu selgub riigikontrolli värskest aruandest, puudub investeeringute juhtimisel kogu riiki hõlmav vaade, mis oleks pikem kui neli aastat. Pole ülevaadet ellu viidud ja pooleliolevatest investeeringutest, pole kallite projektide sisulise kasu hindamist. Olukorda iseloomustab tabavalt riigikontrolör Janar Holmi kommentaar: „Vastuse saamine lihtsale küsimusele, kui palju ühe ministeeriumi või asutuse viis kallimat investeeringuprojekti maksma läksid, osutus kõike muud kui lihtsaks.“

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum