1. september 1996 kell 22:00

Sellel nädala jooksul valmib käibemaksuseaduse rakendamise kord

«Töö on pooleli, proovime seaduse rakendamise korra vastu võtta nii kiiresti kui võimalik,» sõnas Andres Hunt.

Kui varasem käibemaksuseaduse rakendamise kord jutustas kohati seadust ümber, siis uus on konkreetsem ja keskendub sellistele momentidele, mida seaduse alusel on rahandusministril õigus täpsustada, ütles Hunt.

Hunt kommenteeris liisingufirmade raskusi seoses käibemaksu mitte maha arvamisega autoliisingu pealt, et praegu on veel vara öelda, mida käibemaksuseaduse rakendamise kord selles osas sätestab. «Eks iga asja kallinemine põhjustab nurinat,» sõnas Hunt.

Ta lisas, et rahandusministeerium on liisingufirmade liidu seisukohtadega kursis ja selle asjaga tegeletakse.

Käibemaksuseaduse muudatused jõustusid 1. septembril. Seaduse rakendamise korra hilinemine ei tekita Hundi sõnul probleeme, kuna septembri käibemaksudeklaratsioonid tuleb esitada alles 20. oktoobriks ja aega uute normidega tutvuda jääb piisavalt.

Osa juunis riigikogus vastu võetud käibemaksuseaduse parandusi jõustus juba 6. juulil ja nende rakendamise kohta on Hundi sõnul rahandusministeeriumi korraldus olemas.

Hetkel kuum