• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sellel nädala jooksul valmib käibemaksuseaduse rakendamise kord

  «Töö on pooleli, proovime seaduse rakendamise korra vastu võtta nii kiiresti kui võimalik,» sõnas Andres Hunt.
  Kui varasem käibemaksuseaduse rakendamise kord jutustas kohati seadust ümber, siis uus on konkreetsem ja keskendub sellistele momentidele, mida seaduse alusel on rahandusministril õigus täpsustada, ütles Hunt.
  Hunt kommenteeris liisingufirmade raskusi seoses käibemaksu mitte maha arvamisega autoliisingu pealt, et praegu on veel vara öelda, mida käibemaksuseaduse rakendamise kord selles osas sätestab. «Eks iga asja kallinemine põhjustab nurinat,» sõnas Hunt.
  Ta lisas, et rahandusministeerium on liisingufirmade liidu seisukohtadega kursis ja selle asjaga tegeletakse.
  Käibemaksuseaduse muudatused jõustusid 1. septembril. Seaduse rakendamise korra hilinemine ei tekita Hundi sõnul probleeme, kuna septembri käibemaksudeklaratsioonid tuleb esitada alles 20. oktoobriks ja aega uute normidega tutvuda jääb piisavalt.
  Osa juunis riigikogus vastu võetud käibemaksuseaduse parandusi jõustus juba 6. juulil ja nende rakendamise kohta on Hundi sõnul rahandusministeeriumi korraldus olemas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.