• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rongiülem peab vaidlusi tolliametiga

  Sihver ütles, et tollieeskirja kohaselt tohib rongi kinni pidada maksimaalselt 45 minutit, mis on ette nähtud 16 vagunist koosneva maksimaalse täitumusega rongi kontrollimiseks. Esmaspäeval oli rongi koosseisus üheksa vagunit ja täitumus kõigest 35 protsenti, lausus Sihver.
  Märgukirjas tolliameti peadirektorile Rein Talvikule kirjutas Sihver, et tollitöötajate sellised toimingud on süstemaatilised ja on kutsunud esile reisijate rahulolematuse. Sihveri sõnul on alusetu tolliinspektor Veronika Tsarevit?i väide, et rongi kinnipidamise põhjus oli magavad reisijad, sest eelnevalt läbiti Venemaa tollipunkt.
  Rein Talvik vaidles rongiülemale vastu, kinnitades, et talle esitatud ettekande põhjal oli rong tollikontrolliks ette valmistamata. Talviku sõnul on seda juhtunud harva.
  Talvik selgitas, et tolliameti ja Eesti Raudtee suhteid reguleerib lepe, kus on rongi kontrolliks ette nähtud tõesti 45 minutit. Ka on seal kirjas, et rongi tollikontrolliks ettevalmistamise eest vastutab rongi saatjaskond.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.