• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raadile lennujaama territooriumile Euraasia makett

  «Eksperdid praakisid ajurünnaku käigus välja Raadi lennuvälja territooriumile vangla ja puriuisukeskuse rajamise idee, kuid leidsid, et väga sobiv oleks sinna rajada Euraasia makett,» ütles Tartu Raadi Lennujaama ASi juhataja Andrus Kilgi.
  Tema sõnul meenutab 610 hektari suurune lennuvälja krunt oma kujult Euraasiat ja sellist maketti pole veel kusagil loodud.
  «Ideed peeti küll üksmeelselt hullumeelseks, kuid samas suhteliselt kergesti rahastatavaks,» kommenteeris Kilgi. «Näiteks Saudi Araabia kohale saaks rajada tankla,» tõi ta näite.
  DEMCONi töörühma kuuluvad eksperdid Kreekast, Soomest, Poolast, Rumeeniast ja Eestist. Töörühma eesmärk on endistes sotsialistlikes riikides asuvate sõjaväeobjektide rahuotstarbeline efektiivne kasutamine.
  Töörühma tegevust finantseerib pooles mahus Euroopa Liit.
  Tartu Raadi Lennujaama AS kuulub võrdsetes osades Tartu ja Luunja vallale ning Tartu linnale. Tartu Raadi lennujaama omanikud on jõudnud arusaamisele, et nad tahavad lennuvälja panna erastamisele. Sobivamaks peetakse seda teha erastamisagentuuri kaudu rahvusvahelise konkursi teel.
  Seni pole veel kindlaks määratud pakkumise alghinda ja erastamistingimusi.
  Kas tulevane omanik tahab rajada Raadile Euraasia maketi, selgub alles pärast ettevõtte müügitehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.