• Jaga lugu:

  Erakliendid ühiseks

  Sakslased ei istu käed rüpes, kui Jaapani kolm suurt panka teatasid äsja, et tahavad kolme aastaga luua maailma suurima panga.
  Saksamaa suurim pank Deutsche Bank ja suuruselt kolmas pank Dresdner Bank tahavad ühendada oma kontoritevõrgu, kuid emafirmasid liita ei kavatse. Deutsche Bankil on Saksamaal 1600 pangakontorit ja Dresdner Bankil 1400 kontorit. Kindluse mõttes peab Dresdner Bank samaaegselt läbirääkimisi ka riigi suuruselt teise panga HypoVereinsbankiga.
  Deutsche ja Dresdneri liitmine eeldaks ühtlasi Saksamaa suurima kindlustusseltsi Allianz heakskiitu, kuna Allianzi kontrolli all on 22% Dresdneri aktsiaist, 15% Deutsche aktsiaist ja umbes 17% HypoVereinsbanki aktsiaist.
  Saksa pangandussektor on killustatum kui paljudes muudes riikides. Lõviosa klassikalistest pangateenustest, näiteks laenud ja hoiused, on riigi kontrolli all olevate pankade kontrolli all, mille omanikud on omakorda riiklikud regionaalpangad. Regionaalpankade turuosa on umbes 40%, kusjuures suurte erapankade, nagu Deutsche Bank, Dresdner Bank, Commerzbank ja HypoVereinsbank, turuosa on ainult veidi üle 10%. Turgu killustavad veelgi telefoni- ja internetipangandus. Deutsche Bank tõusis eelmisel aastal USA panga Bankers Trust ostmise järel küll maailma suurimaks pangaks, kuid kodumaisest pangaturust kuulub talle ikkagi ainult 8%.
  «Pankade ees seisavad suured strateegilised ülesanded ning ühisraha euro tulek kiirendab pankade lähenemist veelgi,» kommenteeris HypoVereinsbanki analüütik Natalie Grasegger.
  Pangad tahavad vabaneda vähetulusatest eraklientidest ja keskendada tähelepanu firmaklientidele ning aktsiatehingutele ja firmaostudele. Deutsche Bank on juba eraldanud erakliendid omaette üksusse. Sama kavatseb teha ka Dresdner Bank.
  Saksa pangad mõistavad, et Euroopa firmaklientide eest võitlevad peagi tõsiselt ka USA pangad Chase Manhattan, JP Morgan ja Citigroup. Ka on Saksa pangad pidanud pealt vaatama, kuidas välispangad järjest agressiivsemalt ostavad Frankfurdi börsi uusemissioone.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.