ÄP fototoimetus • 14. september 1999 kell 22:00

LB Kiel laieneb Läänemere regioonis

«Schleswig-Holsteini liidumaa ei ole meie panga jaoks piisavalt suur ning panga tegevuse laiendamist lõunasse ei pea me tulusaks,» tsiteeris Kauppalehti Dietrich Römkeri sõnu. Huvi Balti regiooni ja Poola vastu ei tulene ainult Euroopa Liidu (EL) tulevasest laienemisest, vaid ka regiooni majanduslikust tähtsusest, ütles Römker.

LB Kiel ostis suvel 35 protsenti Soome investeerimispanga PCA Corporate Finance aktsiatest. Varma-Sampo ostis samal ajal 16 protsenti PCAst. PCA personalile jäi 49 protsenti aktsiatest, kuid LB Kielil ja Varma-Sampol on õigus need aktsiad nelja aasta jooksul ära osta.

«Ma usun, et LB Kiel kasutab oma eesõigust ning ostab ära PCA Corporate Finance'i töötajate käes olevad aktsiad pärast 2000. aastat,» ütles Römker. Sellega suureneks LB Kieli osalus Soome investeerimispangas ligikaudu 70 protsendile.

100 miljardi euro suuruse bilansimahuga LB Kiel kuulub 15 suurima Saksa panga hulka. Viimastel aastatel on pank arendanud eelkõige investeerimispangandust.

LB Kiel juhib Läänemere regioonis oma investeeringuid Taanist, kus tal on tütarpank Gudme Raaschou. Peale selle on LB Kielil esindus ka Stockholmis, Helsingis ja Oslos. Esimesel poolaastal andis Läänemere regioon panga käibest 6,3 miljardit eurot, mis moodustab viis protsenti kogu panga käibest.

LB Kieli juhatuse esimees arvas Eestis peetud Schleswig-Holsteini seminaril, et Eesti turg pakub oma väiksuse tõttu Saksa suurkontsernidele liiga vähe huvi siia investeerimise vastu. Kuid väikestele ja keskmistele Saksa firmadele peaksid Baltimaad järjest enam köitvamaks muutuma, prognoosis ta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum