• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LB Kiel laieneb Läänemere regioonis

  «Schleswig-Holsteini liidumaa ei ole meie panga jaoks piisavalt suur ning panga tegevuse laiendamist lõunasse ei pea me tulusaks,» tsiteeris Kauppalehti Dietrich Römkeri sõnu. Huvi Balti regiooni ja Poola vastu ei tulene ainult Euroopa Liidu (EL) tulevasest laienemisest, vaid ka regiooni majanduslikust tähtsusest, ütles Römker.
  LB Kiel ostis suvel 35 protsenti Soome investeerimispanga PCA Corporate Finance aktsiatest. Varma-Sampo ostis samal ajal 16 protsenti PCAst. PCA personalile jäi 49 protsenti aktsiatest, kuid LB Kielil ja Varma-Sampol on õigus need aktsiad nelja aasta jooksul ära osta.
  «Ma usun, et LB Kiel kasutab oma eesõigust ning ostab ära PCA Corporate Finance'i töötajate käes olevad aktsiad pärast 2000. aastat,» ütles Römker. Sellega suureneks LB Kieli osalus Soome investeerimispangas ligikaudu 70 protsendile.
  100 miljardi euro suuruse bilansimahuga LB Kiel kuulub 15 suurima Saksa panga hulka. Viimastel aastatel on pank arendanud eelkõige investeerimispangandust.
  LB Kiel juhib Läänemere regioonis oma investeeringuid Taanist, kus tal on tütarpank Gudme Raaschou. Peale selle on LB Kielil esindus ka Stockholmis, Helsingis ja Oslos. Esimesel poolaastal andis Läänemere regioon panga käibest 6,3 miljardit eurot, mis moodustab viis protsenti kogu panga käibest.
  LB Kieli juhatuse esimees arvas Eestis peetud Schleswig-Holsteini seminaril, et Eesti turg pakub oma väiksuse tõttu Saksa suurkontsernidele liiga vähe huvi siia investeerimise vastu. Kuid väikestele ja keskmistele Saksa firmadele peaksid Baltimaad järjest enam köitvamaks muutuma, prognoosis ta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.