• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid alustasid kõik plussis

  Helsingi börs alustas Nokia heade majandustulemuste toel järsu tõusuga. Börsi üldindeks HEX liikus kell 10:35 10,92 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 11 653,56 punktil. Nokia oli kerkinud 15,04 protsenti 40,85 eurole. Sonera liikus 1,64 protsendiga plussis 20,65 eurol. Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva taas järsu langusega. HEX-üldindeks kukkus 4,73 protsenti 10 505,95 punktile. Turg läks eile kaasa kogu maailma haaranud tehnoloogia- ja telekommunikatsiooni aktsiate langusega. Peaaegu 70 protsenti kogu Helsingi börsi kapitalisatsioonist moodustav Nokia langes 5,76 protsenti 35,81 eurole.

  Stockholmi börs liikus samuti telekommunikatsioonisektori ühe lipulaeva Nokia toel plusspoolel. Börsi üldindeks liikus kell 10:35 1,99 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes kõrgemal 5121,60 punktil.
  Stockholmi börs lõpetas 3,36 protsenti madalamal. Börsi üldindeks sulgus 5026,46 punktil.
  Oslo börsi üldindeks liikus kell 10:35 2,04 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes plussis 1430,76 punktil.
  Kopenhaageni börsi üldindeks liikus kell 10:35 1,24 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 342,03 punktil. Maaklerite hinnangul tõid turule optimismi Nokia ja Microsofti oodatust paremad majandustulemused. Tänase kauplemispäeva tähtedeks kujunevad tõenäoliselt tuulegeneraatoritega tegelevad Vestas ja NEG Micon. Tuuleenergia on tänu kõrgetele nafta hindadele taas huviorbiiti tõusnud. Eilse kauplemispäeva lõpetas börs 0,66 protsendilise langusega 337,85 punktile. KFX top-20 indeks on käesoleva aasta lõikes 32 protsendiga plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Kui teadlane tuleb tööle ehk koostöö loob väärtuse ja muudab äri
Värske Äripäeva raadio saade "Fookuses tark tööstus" otsib vastust küsimusele, miks teadlased ettevõtetesse ei jõua ja kuidas seda koostööd parandada. Üks võimalus on selleks sektoraalse mobiilsuse meede, mis kannab osa teadlase palkamise kuludest näiteks uue toote või teenuse riskantsest faasist üle liikumiseks.
Värske Äripäeva raadio saade "Fookuses tark tööstus" otsib vastust küsimusele, miks teadlased ettevõtetesse ei jõua ja kuidas seda koostööd parandada. Üks võimalus on selleks sektoraalse mobiilsuse meede, mis kannab osa teadlase palkamise kuludest näiteks uue toote või teenuse riskantsest faasist üle liikumiseks.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Euroopa uute sõiduautode turg veereb hooga allamäge
Euroopas on uute sõiduautode müük süvenevas languses, mis on tingitud jätkuvatest tarneprobleemidest, teatas AMTEL.
Euroopas on uute sõiduautode müük süvenevas languses, mis on tingitud jätkuvatest tarneprobleemidest, teatas AMTEL.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.