29. oktoober 2000 kell 22:00

Nycomedile läksid head tootmistavad maksma

?Kokku on Nycomed investeerinud Eestisse kaheksa tegutsemisaasta jooksul üle 80 miljoni krooni. Julgen öelda, et ligikaudu pool sellest on otseselt või kaudselt seotud headele toomistavadele vastava süsteemi loomisega,? ütles Nycomed SEFA ASi juhataja Ants Nurk.

Nurga sõnul tähendavad head tootmistavad ühel poolt vastavate tootmistingimuste loomist, teisalt kvaliteedisüsteemi loomist ning kolmandaks kvalifitseeritud inimeste koolitamist. ?Nycomedi puhul Eestis on kõik kolm protsessi toimunud paralleelselt koos ettevõtte üldise arenguga, ? sõnas Nurk.

Nycomed SEFA-le on heade tootmistavade sertifikaadi (GMP ? good manufacturing practice) välja andnud ka ka Taani ravimiamet. Head tootmistavad muutuvad Eestis kohustuslikuks järgmise aasta juulis.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum