• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kell käib valitsuse järgi

  Vaatamata sellele, et möödunud aasta oktoobrikuine valitsuse otsus pidi ära hoidma kellakeeramise probleemid, külvab see kaks korda aastas endiselt segadust, eelkõige reisijates. Sellest nädalast on taas muutunud rahvusvaheliste lendude, laevade ja rongide sõidugraafikud.
  ?Loomulikult pole see poliitiliselt sugugi kõige tähtsam küsimus, kuid praegu on meie hulgas küll valdavalt välja kujunenud poolehoid suveajale üleminek taastada,? ütles Peeter Kreitzberg. ?Minule isiklikult küll ei meeldi see, et me talveajal oleme. Olen ise harjunud vara tõusma ning valgeks minnes tööle hakkama.?
  Kreitzbergi sõnul on arvamusi mitmesuguseid ning kõik poolt- ja vastukäivad argumendid tuleks uuesti läbi arutada. ?Olen rääkinud samal teemal Soome kolleegidega, kes meie praeguse olukorra üle muigasid,? ütles Kreitzberg. ?Soovides käia Euroopa Liiduga tulevikus ühte jalga, on tõenäoline, et see kellakeeramine tuleb ikka tagasi muuta.?
  Euroopa Liidus kehtib aga suveajale ülemineku direktiiv aastani 2001. Pärast seda on suveaja kasutamine iga liikmesriigi otsustada.
  Valitsuse pressiesindaja Priit Põikliku sõnul on valitsus oma otsuse teinud ega kavatse seda ümber muuta. ?Kinnitust otsuse õigsusele on andnud küsitlus, mis korraldati vahetult pärast valitsuse määrust, kus 70 toetas suveajale mitte üleminekut,? ütles Põiklik. ?Tugevad on ka meditsiinilised ja majanduslikud põhjendused.?
  Vaidlus kellaaegade nihutamise üle kestis ligi kümme aastat, enne kui valitsus otsustas jätta suveajale üle minemata.
  Tookord väitis majandusminister Mihkel Pärnoja, et suveaeg ei too majanduslikku võitu ning häirib inimeste tervislikku seisundit.
  Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive on öelnud, et elektrienergia müügist saadav tulu suveajale mitteülemineku tõttu on suurenenud 2?3 miljoni krooni võrra terve aasta peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.